Asheville Weekend

Imorgon åker jag på nästa resa och det påminde mig om att jag inte har skrivit om den förra. I maj åkte jag ju på en weekend road trip tillsammans med Maren, Simone, Tessa och Jazmin. Det var en jätterolig helg då vi hittade på en massa roliga saker. Trippen gick till Asheville som ligger bland bergen här i North Carolina. Vi bodde i Asheville men gjorde en hel del stopp på andra ställen också.  Eftersom att det var Memorial Day på måndagen så var vi borta lördag morgon till måndag kväll. På lördagen körde vi till Greensboro och vattenparken Wet'n Wild. Så kul att starta trippen bland vattenrutschbanor och pooler. Vi hade verkligen jätteroligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter en hel dag på Wet'n Wild körde vi vidare mot Asheville. Vi hade bokat en stuga på en camping en bit utanför Asheville Downtown. Och stugen var så mysig och helt perfekt! Det var två våningar och vi hade allt vi kunde önska. Ett kök med allt vi behövde, en matplats, ett vardagsrum, ett sovrum + ett sovloft, två badrum och till och med en tvättmaskin och en torktumlare. Hur perfekt? Jag sov uppe på sovloftet tillsammans med Simone och Jazmin. Jättemysigt var det och vi har verkligen nöjda över vårt boende över helgen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På lördagskvällen åkte vi in till Asheville Downtown efter att vi hade installerat oss i stugan. Ett jättemysigt downtown med massor av folk som var ute och gick, många mysiga restauranger och gatumusikanter. Vi promenerade runt inne i staden och stannade sen på en restaurang för middag innan vi åkte hem till stugan för att sova och ladda upp inför söndagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom att vi gjorde en tripp till bergen så var hiking en självskriven aktivitet. På söndagen efter att vi ätit frukost i stugan började vi köra ännu mer västerut. Efter en del stopp på olika viewpoints kom vi fram till vårt mål: Great Smoky Mountains Nationalpark. Där stannade vi för att se på utsikten och för att promenera upp mot en särskild utsiktsplats. Detta stopp innebar även att vi kom över till Tennessee State. Utsikten var helt otrolig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter stoppet i Great Smoky Mountains var vi lite kluvna i vad vi skulle hitta på. Efter en stund bestämde vi oss för att köra till ett ställe och promenera för att kolla på några vattenfall. Dock blev det ändrade planer vilket vi var jätteglada över. När vi kom fram och parkerade såg vi nämligen en liten flod som gick genom området. I floden var det massor av människor som kom flytande i uppblåsbara ringar. Vi tyckte det såg intressant ut men började promenera mot vattenfallen. Ganska snabbt bestämde vi oss dock för att ta reda på mer om det där med ringarna i floden då vi inte kunde släppa det. Vi frågade en kvinna som kom gående med en ring om hur det gick till och fick veta att man kunde hyra ringar en bit bort. Det lät roligare än vattenfallen så vi vände om, gick och bytte om till badkläder och promenerade sen iväg för att hyra varsin ring. Varje ring kostade $6 att hyra ($7 om man ville ha en med nackstöd) och då fick man ha den ändå tills de stängde. Vi hyrde varsin och promenerade sen hela vägen tillbaka för att åka ner längs floden. 
 
Och hur kul var det inte? Vi började med att åka ner för den lite vildare delen av floden. Där var det lite mer strömt och på slutet fanns ett litet gupp. Sen åkte vi längs resten av floden och det var verkligen en helt fantastikst rolig upplevelse. Aldrig tidigare har jag gjort något sådant. På en del ställen fastnade vi bland stenarna men hade ibland ett rikigt bra flyt nedför floden. Flera gånger sa vi till varandra att vi var så glada över att vi valde floden framför promenaden till vattenfallen. Vi hann åka nerför floden ett varv då vi kom dit så sent på dagen. Vi hade så roligt, detta blev verkligen en av trippens höjdpunkter!
 
På vägen hem till stugan stannade vi på en tysk restaurang som låg nära campingen. Maren och Tessa som är från Tyskland ville stanna där så vi andra hängde på. De två köpte en Apple Strudel som vi andra fick smaka på Jättegott var det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu var det måndag och vår sista dag. Vi packade ihop i stugan och åt frukost innan vi lämnade camingen. Planen var då att besöka en stor herrgård som finns i Asheville men det blev inget av det. Jag och Maren gick in i info-byggnaden för att se vad biljetter kostade och det var alldeles för dyrt. Det kostade $60 per person. Så dyrt! Dock ingick det en hel del i det priset men inte tillräckligt intressanta saker för att vi skulle betala så mycket pengar. Vi tog istället en promenad i den lilla staden som låg där. En jättemysig stad med gamla byggnader och en perfekt plats för en morgonpromenad.
 
 
 
 
 
Något av det vi såg mest fram emot på denna tripp var att besöka en sliding rock som finns ute i skogen. Det var verkligen som en vattenrutschbana. Den går ner i vatten som var hur kallt som helst. Tur att man vande sig rätt fort vid vattnets kalla temperatur. VI stod och kollade ett bra tag på alla andra som åkte innan vi vågade oss upp för backen. Och det var så kul! Det gick riktigt fort och vattnet var väldigt djupt så att man kunde simma till kanten efter att ha åkt ner i vattnet. Vi åkte flera gånger innan vi gick tillbaka till bilen och bytte om. Efter att ha blivit nerkylda av vattnet var det så skönt att sitta i en varm bil påväg mot vårt sista stopp.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vårt sista stopp blev Chimney Rock. VI körde upp en bra bit i bergen innan vi kom upp till en parkering. Där kunde man ta en hiss eller gå i trappor uppför den sista delen av berget. Haha, komiskt nog var hissen trasig just denna dag så det blev ordentlig benträning för oss när vi promenerade uppför trapporna. Tillslut kom vi upp och fick njuta av den vackra utsikten. Helt otroligt att vi har detta här i North Carolina!
 
Helgen var helt awesome och vi hittade på så mycket roligt! Jag är så glad över att äntligen ha fått se bergen här i North Carolina, över att ha varit på Wet'n Wild, över att ha fått åka i en ring nerför en flod, över att ha fått åka nerför en vattenrutchbana av sten och över att ha fått uppleva allt detta och lite till tillsammans med mina fina vänner. Denna helg ger mig fortfarande ett leende på läpparna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: