Biltmore Estate, Halloween 2015

Jag hade en jättebra helg i Asheville med min värdfamilj! Det var så roligt att får besöka Biltmore Estate! Biltmore är ett helt område där man framförallt besöker den stora kända herrgården, The Biltmore House. Sen finns det även ett par hotell, The Village, stora djurhagar och kilometervis av mark. Så det var verkligen jättestort. Jag var så imponerad av allt vi gjorde och var med om så det blev en riktigt minnesvärd helg!
 
 
 
Under helgen bodde vi på hotellet The Inn on Biltmore Estate. Herregud vilket hotell, det var så fint och så härligt att få spendera en natt där. Mina värdföräldrar hade bokat en svit med ett sovrum och ett stort rum + att vi hade ett extra rum som låg brevid så att vi kunde öppna och gå i mellan de två rummen. Helt otroligt vad lyxigt det var, jag antar att det valet av rum var lösningen för att vi skulle kunna bo tillsammans. Vi är ju ändå sju personer. Mina värdföräldrar sov i sovrummet inne i sviten, de två yngsta tjejerna sov i två bäddfotöljer i vardagsrummet och jag och de två äldsta tjejerna fick det egna rummet som angränsade till sviten. Jag fick sova i en egen säng medan de fick sova tillsammans i den andra sängen. Jag älskade vårt rum, allt var verkligen så fint och lyxigt!
 
 
 När vi hade checkat in på hotellet gick vi ut på baksidan och såg att de hade pumpor som man fick skära i och dekorera. Jag blev jätteglad, det är verkligen något som ger mig halloweenkänsla! De hade även ett bord där de hade dukat fram varm äppelcider och små pumpkin pies som de bjöd på. Så mysigt! Jag och äldsta tjejen skar en pumpa tillsammans. Vi orkade inte lägga ner all tid i världen på dekorationen så det fick bli en enkel Svergiepumpa, med en svensk flagga på. Roligt var det i alla fall! Efteråt gick jag och S på en promenad bakom hotellet. Det är ju så fint i Asheville med bergen och all natur så vi hade fin utsikt.

 
 
 
På eftermiddagen tog vi en shuttle buss till The Village där det fanns en del saker att se och göra. Vi gick runt på en liten farm och såg på djuren som fanns där, vi tittad på när en man gjorde hantverk i en liten verkstad och vi kollade runt i de små butikerna som fanns där. Sen gick vi till en liten vingård där man kunde gå på vinprovning. Mina värdföräldrar testade lite viner medan både jag och alla fyra tjejerna fick dricka druvjuice. Jag är ju under 21 och fick inte testa viner. När vi var klara där inne åkte vi för att göra det som jag hade sett fram emot allra mest.
 
 

Vi åkte vidare med shuttle bussen till en liten mysig hästgård som låg på Biltmore området. Nu var det dags att rida. Vi fick vänta där en stund innan vi fick veta vilka hästar vi skulle få rida på. Jag fick rida på en vit häst som hette Pistol. Haha, det var så roligt för när en av tjejerna som jobbade där gick för att hämta Pistol såg han jättesur ut och det gjorde han även större delen av turen. Min värdfamilj verkade rätt road över att det var jag som fick den hästen för när vi såg han pratade vi om vem som skulle få den sura hästen. När jag under turen frågade en av tjejerna om det så skrattade hon bara och sa att han alltid ser ut så men att han aldrig gör något, han bara ser sur ut. De brukar tydligen kalla honom "The World's Grumpiest Horse". Jag gillade i alla fall Pistol, han var gullig och hade faktikst sina öron framåt en hel del också. Det var även roligt att de hade westernsadlar. Jag kan faktikst inte komma på om jag har suttit i en westernsadel förut (kanske på någon enstaka barnridning när jag var liten) så det var en rolig upplevelse det med. 
 
Det var en guidad tur i skogarna och ägorna där, så det var ju bara skritt. Men det var en sån underbar känsla att få sitta i en sadel igen och att få klappa på lite hästar. Det gjorde mig så lycklig! Området vi red i var dessutom jättefint. Massor av härliga höstfärger på träden och jättevackra landskap. Vi red även upp på en kulle där vi hade utsikt mot baksidan det stora huset, själva The Biltmore House. Tjejerna som guidade oss berättade att det här var det ställe där man hade bäst utsikt mot baksidan av huset och att de ända besökare som kommer dit är de som rider turerna eller tar häst och vagn turerna upp på kullen. Det var ju lite kul, och utsikten var så fin därifrån! Under turen berättade de även fakta om området. Till exempel att en scen ur Forest Gump och några andra kända filmer är inspelade där. Det var en mysig ridtur, jag älskade det verkligen och njöt så mycket!
 Efter ridningen åkte vi tillbaka till vårt hotell där vi dushade och gjorde oss klara inför kvällens middag. Vi hade även en champagneflaska på rummet. Min värdpappa frågade om jag ville ha lite, så jag drack lite av det medan jag väntade på att dushen skulle bli ledig. Det bidrog ännu mer till den lyxiga känslan man fick där inne. Det var roligt att få klä upp sig sen och jag visste inte exakt vad jag skulle förvänta mig av middagen. Bara att det mest troligt skulle vara en väldigt fin middag.
 
 


Middagen på kvällen var långt över mina förväntningar. Det var så underbart att få sitta i den vackra matsalen och bli överöst av bra service. I vårt hotellpaket ingick en femrätters middag. Jag tror inte att jag någonsin har ätit en femrätters middag förut så det var något bland de lyxigaste jag har varit med om. Vi åt en förrätt, en slags mellanrätt, en fiskrätt, en kötträtt och till sist dessert.
 
Till förrätt valde jag sashimi med några tillbehör, som mellanrätt en varm hummersoppa, som fiskrätt havsabborre med pumkin-gnocchi och grönsaker, som kötträtt Black Angus filé med grönsaker och till efterrätt valde jag macarons. Allt var verkligen jättegott, det var en helt fantastiskt middag!

 

Natten på hotellet blev bra, sängen var den mysigaste hotellsängen jag sovit i. På morgonen när vi hade klätt på oss gick vi för att äta frukost. Frukosten var i samma matsal som vi hade ätit middag i kvällen innan men nu var det lite mer avslappnad stämning där. Man kunde välja att beställa frukost från meny eller att ta från frukostbuffén och vi valde självklart buffén. Jag älskar frukostbuffér men har lite svårare för frukost här i USA än vad jag har hemma i Sverige. Svensk mat slår allt enligt mig, och då framförallt svensk frukost. Den här frukosten var dock jättegod! Inte godare än i Sverige, men abslout inte långt ifrån och absolut den godaste frukosten jag ätit sen jag kom till USA. De hade en jättegod hashbrown casserole, havregrynsgröt med bärkompott, gravad lax, nybakade croissanter osv. Jag beställde in tea och fick det i en gullig liten silverkanna och apelsinljusen serverades i kristallglas. Det var den lyxigaste frukosten jag ätit i hela mitt liv!

 

 
Det var helt underbart att få bo en natt på The Inn. Efter frukosten checkade vi ut för att åka till The Biltmore House för att se oss omkring där. Vi gick en rundvanding inne i herrgården och det var så spännande. När vi kom in fick vi varsin sak som vi kunde använda under rundvandringen. Det såg ut som en blandningen mellan en fjärrkontroll och en telefon. I varje rum som man gick in i fanns det sen en skylt vid ingången med ett nummer på. Då slog man in det nummret på kontrollen och höll den sen mot örat. Då fick man höra fantastiska historier om varje rum. Vad det används till och annan intressant information. Denna lilla detalj gjorde rundvandringen så mycket roligare, det var verkligen jätteintressant att ta del av det som man fick höra om varje rum.
 
Tyvärr fick man inte ta bilder inomhus och jag valde att verkligen lyssna på det. Istället för att försöka vara sneeky och ta bilder ändå så stoppade jag undan min telefon och njöt av det vi fick se där inne. Det vi fick se var helt magiskt, jag var helt mållös! Något av det mest intressanta jag någonsin har gjort och något av det vackraste hus jag sett. Jag skulle beskriva själva herrgården som slottet i Greveholm, fast 100 gånger större och vackrare. Jag skulle verkligen rekomendera alla som åker till North Carolina och till Asheville att besöka Biltmore Estate!
 
När vi kom ut efter rundvandringen inne i huset gick vi för att kolla i trädgården som ligger bredvid. Även där var det jättefint. Massor av blommor, även om det var sista oktober. 
   
 

 
Jag är så oerhört tacksam gentemot mina värdföräldrar som lät mig följa med till Biltmore Estate. Hotellet var så otroligt lyxigt, middagen och frukosten var en upplevelse i sig, ridningen var för mig jätte värdefull och rundvandringen inne i herrgården kommer jag aldrig att glömma. Det blev en perfekt halloween helg som jag alltid kommer att minnas!

Kommentera här: