New York City

På torsdagen den 13 augusti när jag och Hanna skiljdes åt på Grand Central var det dags för mig att starta mina sista semesterdagar och min NYC-weekend. Jag var nu helt ensam och skulle bo ensam också under helgen, men hade i alla fall planerat att möta upp en tjej under fredagen och lördagen. På torsdagen när jag hade sagt hejdå till Hanna tog jag en tunnelbana norrut mot det hostel jag skulle bo på. Denna gång bodde jag nämligen uppe vid norra delen av Central Park, en del av Manhattan som jag inte hade varit i tidigare. Under helgen bodde jag på HI New York City. Jag har ju bott på HI Hostel i både Santa Monica och på Miami Beach förut så det var kul att testa bo på det i NYC också. Där bodde jag i ett rum där det fanns plats för 12 tjejer och badrummen låg i korridoren. Och jag trivdes faktikst, det var fint och fräscht. På entréplanet fanns det ett café där man kunde köpa frukost och annat. Herregud vilket utbud det hade!
 
På torsdagskvällen checkade jag in, hittade till mitt rum och gick sen och duschade. Mycket mer än så blev det inte då jag var helt slut efter den dagen. Den morgonen startade ju överdrivet tidigt uppe i Montréal i Kanada och efter en lång bussresa tillbaka till New York fick det bli en tidig kväll för att jag skulle orka dagen efter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På fredagsmorgonen gjorde jag mig i ordning och gick sen ner till caféet för att köpa frukost. Innan klockan var tio på morgonen klev jag ut på gatan och började promenera mot Central Park som bara låg några få block från mitt hostel. Jag kom ut väldigt högt upp i parken, inte högst upp men nästan. Där började jag promenera söderut. Det har nämligen varit något jag verkligen har velat göra: Promenera genom större delen av Central Park. När jag var där i mars gick vi knappt genom halva så den här gången fick jag ju se nya saker i parken också. Det var jättehärligt att gå där då det var så vackert väder ute. Jag passerade även The Metropolitan Museum of Art och den stora sjö som ligger i parken. Två platser jag aldrig sett tidigare. Tillslut kom jag till ett ställe i parken där jag började känna igen mig och sen såg jag alla skyskrapor som man ser när man kommer ner mot den södra delen av Central Park. Promenaden tog nästan två timmar, två jättehärliga timmar. Tur att jag hade sköna skor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag kom ut på gatan efter att ha kommit ut från parken gick jag in på Apple och kollade lite och gick sen efter 5th Avenue och fönstershoppade i alla dyra butiker. Jag gillar att gå därefter bland alla lyxiga butiker och den storstadskänslan som finns bland alla höga byggnader. När jag blev hungrig försökte jag komma på var jag ville äta lunch. Då kom jag på att jag kunde gå till FIKA!
 
Sist jag var där var i mars och det var en söndag. Då var köket stängt så det fanns bara fikabröd, mackor och kalla rätter att beställa. Men, det här var ju en fredag så nu var köket öppet. Äntligen kunde jag beställa deras köttbullar! Det blev en mysig lunch alldeles för mig själv och maten var så obeskrivligt god. Inga köttbullar slår min mormors köttbullar som hon gör där hemma men de här var de godaste köttbullarna jag har ätit sen jag åkte hemifrån. Tillsammans med potatismoset, såsen och lingonen blev det en helt magisk lunch!
 
 
 
 
 
Nu var det några timmar kvar innan jag skulle möta upp Anna, en tjej jag hade bestämt att träffa och ha sällskap med under helgen. Det var en annorlunda känsla att vara själv i den stora staden utan några fasta planer. Efter att ha laddat mobilen inne på Starbucks fortsatte jag promenera genom stan mot Time Square. Det är ju jättefint där på kvällen men det är alltid roligt att se det i dagsljus också. Vid det här laget var jag rätt trött i fötterna efter att ha gått så mycket så jag började med att bara sitta ner i den röda trappan ett bra tag. Skönt att vila fötterna och intressant att titta på alla människor som höll till där. Jag hann även gå in en sväng på M&M World och på det stora Forever 21 som finns där innan jag bestämde en tid och plats att möta upp Anna på.
 
 
 
 
 
 
 
Vi bestämde oss för att mötas på The High Line så jag tog en tunnelbana ner dit. Hon hade en längre bit att åka så jag kom dit före henne och hann promenera där en stund medan jag väntade. Jag har verkligen velat se The High Line så det var jättekul att äntligen komma dit. Det är ju som ett upphöjt promenadstråk med massa gröna växter mitt i stan. Jättefint med mixen av natur och storstad och ett jättehärligt ställe att promenera på. De har även byggt mysiga sittplatser och så finns det några restauranger där. Jag älskade The High Line!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tillslut kom Anna och vi möttes upp. Anna är också från Sverige och har varit au pair i Virginia, utanför Washington DC. Just den här helgen var hon i NYC med sin värdfamilj och hade fredagskvällen och hela lördagen ledig. Det var jättekul att träffa henne efter att bara ha pratat via meddelanden där vi planerade vår helg. Eftersom att vi träffades så sent så gick vi bara en liten stund till på The High Line innan vi gick för att hitta en restaurang att äta middag på. Det var lättare sagt än gjort då nästan alla var fullsatta och tiden gick och gick. Tillsut blev vi nästan desperata då vi var så hungriga men så lyckades vi hitta en italiensk restaurang där det fanns ett bord för två utomhus. Vi beställde pizza och njöt av den varma sommarkvällen innan vi gick vidare för att åka norrut på Manhattan igen. Jag åkte till mitt hostel och hon åkte hem till henne efter att vi hade bestämt var vi skulle ses dagen efter.
 
 
På lördagsmorgonen efter att jag hade ätit frukost och gjort mig klar för dagen tog jag en tunnelbana ner till Time Square där jag skulle träffa Anna. Hon skulle bo på ett hotell från lördagen till söndagen som låg i anslutning till Time Square så vi gick dit för att lämna hennes väska. Sen blev det rätt ooragniserat i några timmar.
 
 
 
 
 
Vi skulle köpa biljetter till en musikal på Broadway och ville köpa till kvällsföreställningen. Ganska snabbt insåg vi att det skulle bli dyrare än vi räknade med eftersom att det var lördag och det mesta redan var utsålt. Allt slutade med att vi bestämde oss för att gå på eftermiddagsföreställningen istället och ställde oss i kön till TKTS boxen som finns under den röda trappan mitt på Times Square. Vår önskan var att köpa biljetter till Mamma Mia. Både jag och Anna har länge drömt om att se Mamma Mia på Broadway och nu var det sista chansen. Mamma Mia visades nämligen för sista gången på Broadway nu den 12 september. Vi var jättenervösa att all skulle vara slutsålt, vi ville ju verkligen ha biljetter. När vi kom fram till luckan blev vi överlyckliga när vi fick reda på att vi kunde få två biljetter till ett pris som vi tyckte kändes helt okej att betala. Lyckliga gick vi därifrån med biljetterna i handen!
 
Innan musikalen som började vid två på eftermiddagen åt vi lunch på Shake Shack, något jag verkligen ville hinna med under min helg. Det är verkligen ett av mina favoritställen i NY, så gott!
 
 
 
Och så blev det dags för föreställningen på Broadway! Vi gick dit och köade för att komma in och hittade sen till våra platser. Vi hade fått platser som var nere vid scenen (alltså inte uppe på någon balkong) men längst ute vid kanten. Vi var jättenöjda över att vara där så platserna kändes även dem väldigt bra. Det var första gången jag var på Broadway för att se en musikal så det var kul att bara vara där inne. Salongen fylldes snabbt upp och så började föreställningen. Och den var så bra!! Under tiden musikalen pågick skrattade jag, jag hade gåshud, jag hade tårar i ögonen och allt var så underbart. Speciellt då man kan låttexterna! Och de som spelade i musikalen var otroligt duktiga. Jag förstår jag verkligen varför Broadwaymusikaler sägs vara i toppklass!
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter musikalen tog vi oss längst ner på Manhattan där vi tog en färja över till Staten Island. Ända anledningen till att vi gjorde det var för att jag ville se Frihetsgudinnan på lite närmare håll. Det är klart att jag önskar att någon gång kunna åka ännu närmare än vad man gör med denna färja, men det här var bättre än ingenting. Dessutom var färjan gratis att åka med så det gjorde det ännu bättre. Förut har jag bara sett statyn från långt håll, bland annat från Brooklyn Bridge, så det var roligt att åka förbi där. Dessutom hade vi ju jättefin utsikt mot Manhattan och New Jersey. När vi kom i land lämnade vi inte ens terminalen utan gick bara in och vände och tog nästa färja tillbaka till Manhattan. På vägen tillbaka började solen gå ner så då fick vi ännu finare utsikt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi klev av färgan tog vi första bästa tunnelbana över till Brooklyn och promenerade sen ner till vattnet där vi kollade på solnedgången. Jag älskar den platsen, det är så fint med utsikten Brooklyn Bridge, vattnet och Manhattan Skyline. När det blev helt mörkt promenerade vi tillbaka in mot Brooklyn för att äta middag. Även denna kväll blev det italienskt, på en lite lyxigare restaurang. Det kan ju vara trevligt att lyxa till det ibland! Efter middagen promenerade vi till Brooklyn Bridge och gick sen över bron tillbaka till Manhattan där vi inte orkade gå nå mer och tog en tunnelbana upp till Time Sqaure där Annas hotell låg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan vi skildes åt gick för att se Empire State Building när det var upplyst och sen passerade vi folkmassorna på Time Square. Det var roligt att se hur mycket folk det var där även om klockan var nästan ett på natten. Det var jättemycket folk där och det var fortfarande rätt varmt ute, så man glömde bort hur mycket klockan var. När vi stod där så sa vi även hejdå till varandra. Anna skulle gå tillbaka till sitt hotell och jag skulle åka till mitt hostel för en sista natt i New York. Jag är så glad att jag hittade Anna och att hon ville spendera den där helgen med mig. Om jag inte hade kommit i kontakt med henne hade jag mest troligt varit ensam hela helgen. Jag visste ju att jag verkligen ville avsluta min semester med en helg i NYC och jag är så glad att jag fick dela den med henne!
 
 
 
 
 
 
 
På söndagsmorgonen vaknade jag inte allt för tidigt, tog en dusch, packade ihop mina saker, åt frukost och checkade sen ut. Därefter tog jag en tunnelbana till Grand Central varifrån bussen till flygplatsen skulle gå. Det var inte mycket mer än så jag gjorde den morgonen då jag hade bokat ett relativit tidigt flyg hem. Det var roligt att komma till JFK igen! Sist jag var där var ju när jag kom hit till USA från Sverige förra året. Då landade jag både på JFK med planet från Stockholm och sen gick mitt flyg från JFK till North Carolina. Jag kände igen mig direkt och fick en speciell känsla i magen. Det var ju där allting började! 
 
Efter att jag hade tagit mig igenom säkerhetskontrollen blev jag jätteglad när jag såg att de hade Shake Shack på flygplatsen. Allt var dock dyrare än på Manhattan men jag köpte i alla fall en milkshake som jag drack medan jag väntade på mitt flyg. Haha, det blev jättekrångligt att hitta till rätt gate. Jag gick först till den gaten som stod på mitt boardingkort och på info-skärmarna. När jag kom till den gaten var inte destinationen NC vid den gaten och strax därefter fick jag ett sms om att gaten var ändrad. Efter att ha läst skyltarna insåg jag att jag var tvungen att ta en gratis transfer buss till en annan del av flygplatsen där min gate fanns, men det blev fel där också. Min gate låg i samma del som jag varit i förut så jag fick ta en buss tillbaka och tillslut hittade jag min gate. Tur att jag var där i god tid, haha! Sen blev det i alla fall bättre. När jag bokade min flygbiljett kunde jag aldrig bestämma plats utan fick veta att platserna delas ut vid gaten på flygplatsen. När jag fick mitt nya boardingkort tyckte jag att det var bra att jag fick en plats så pass långt fram, på rad sex. När vi gick på planet visade det sig att det var en Comfort+ plats. Så jag fick en plats med extra mycket benutrymme. Jätteskönt, även om jag inte är särskilt lång och är i behov av det. Det blev en bra flygtur hem till North Carolina!
 
 
 
 
 
 
 
Vilken otrolig sommar jag hade detta år! När jag landade här i North Carolina hade jag varit på resande fot i 20 dagar så det var rätt skönt att komma hem ändå. Jag var absolut inte less på att resa och upptäcka nya platser men jag var rätt så less att "leva i en resväska" om man säger så. När jag landade kom min värdmamma och hämtade mig på flygplatsen. Det var så härligt att se henne igen och att få berätta om allt jag varit med om i bilen påväg hem. När jag kom hem fick jag massor av kramar av tjejerna som sa att de hade saknat mig. Då blev jag glad och det gjorde det så mycket härligare att komma hem!
 
Jag är så glad att jag sparade så mycket pengar och för att mina värdföräldrar gav mig ledigt så att jag fick chansen att göra den resa jag gjorde! Allt var helt underbart och jag skapade verkligen minnen för livet: Kryssningen i Bahamas, mitt fallskärmshopp på Key West, touren till Kanada, Mamma Mia musikalen på Broadway och mycket mer. Det var första gången jag tog en sådan lång semester som jag betalade för helt själv med pengar som jag själv har tjänat. Vilken härlig känsla! Och jag är så glad över att jag tog chansen att besökte NYC på sommaren. Min dröm var att promenera genom Central Park under sommaren och min dröm var att få se Mamma Mia på Broadway och det såg jag till att hinna med. Det blev verkligen ett perfekt avslut på min semester!
 

Kommentera här: