North Carolina Cookbook Resumé

För sju veckor sedan började jag ju en matlagningskurs på Wake Tech Community College: North Carolina Cookbook. Där har jag varit varje onsdagskväll sedan dess och idag var det den sista lektionen. Tyvärr fick vi inte ta bilder under lektionerna (jättetråkigt tycker jag) så jag har inte haft några bilder att visa under tiden som kursen har pågått. Nu är den i alla fall över och jag tänkte berätta lite kort var jag tyckte om den samt visa några bilder jag googlade fram bara för att visa vad jag har lärt mig att laga.
 
Jag har verkligen gillat att åka dit på onsdagskvällarna efter jobbet. Det jag gillade mest med den här kursen var att det var så mycket fokus på att vi i slutet av lektionerna har suttit ner tillsammans och ätit av de olika sakerna vi har lagat. Det har varit jättetrevligt och så var det intressant att få smaka på så mycket nytt. Den typiska maten här i North Carolina är oftast väldigt enkel och typisk southern. Jag har verkligen blivit positivit överraskad flera gånger! Sammanlagt har jag lagat sju olika recept, och oftast tillsammans med Sarah. Det jag tyckte var roligast att laga var Sweet Potato Casserole. Den veckan lagade jag mat på egen hand så jag lärde mig verkligen att laga det ordentligt. Jag visste redan vad det var och hur det skulle smaka då min värdmamma har lagat det några gånger. Därför var det extra kul att jag fick lära mig det så att jag kan laga det i framtiden också, för det är verkligen något jag gillar. Resultatet blev jättebra och minst lika gott som när min värdmamma gör det så det kändes som att jag lyckades riktigt bra!
 
Det har verkligen varit roligt att gå den här kursen. Det ska bli kul att i framtiden kunna laga typisk North Carolina food och minnas min tid här!
 
 
Carolina Blender Slaw
 
 
Blue Ribbon Grated Apple Pie
 
 
Sweet Potato Casserole
 
 
Sweet Potato Muffins
 
 
Sweet Potato Soup
 
 
Carolina Crab Cakes
 
 
 Ham Macaroni and Cheese

Kommentarer:

1 Emma Cecilia:

Hej! Jag är inte så matlagningsintresserad (bara på mina egna villkor hihi ;)), men jag har också varit au pair, vad roligt att du trivs! Jag stannade bara ett år, i New Jersey, men det är bland det absolut bästa jag någonsin har gjort! :) Nu efteråt känns det ganska otroligt att det var mitt liv, tiden går så fort - men det är en erfarenhet man har med sig hela livet. Vilken organisation åker du med? :)

Svar: Hej :) Roligt att höra att du gillade det. Jag känner samma sak, att det här absolut är något av det bästa jag har gjort! Jag är så glad att jag tog chansen att göra det här och försöker njuta så mycket jag kan av min tid. Som du sa, tiden går så fort..

Jag är här med Skandinaviska Institutet / Au Pair In America. Är jätteglad över att jag gjorde det valet! :D
Nathalie

Kommentera här: