Matilda The Musical

Åh vad jag är glad över att jag och Tessa tog oss till Durham och till musikalen i fredags! Vi valde ju att trotsa snön och isen som kom under fredagen och valde att testa köra upp till Durham. Och det gick verkligen jättebra att köra både dit och hem. Vi körde långsamt och kontrollerat så att vi inte skulle få sladd på bilen om det var för isigt och vi klarade oss jättebra. På vägen såg vi dock massor av bilar som låg i diket. Det var precis som min värdpappa sa: Det största problemet för mig är att jag måste köra bland amerikaner som inte är van vid att köra på snö och is, inte att det jag som inte kan köra i detta väder. Jag är ju van vid det hemifrån. Som tur var så var det inte jättemånga bilar ute så det var rätt tomt på vägarna. Vi började köra i god tid för att inte behöva stressa men det tog ändå inte allt för länge att köra dit. En vanlig dag utan snö och is på vägarna skulle det ha tagit cirka 30 minuter att köra från Tessa till Durham och när vi körde dit i fredags tog vi oss dit på just under en timme. Och då körde vi verkligen väldigt lugnt hela vägen. Vi var så stolta över att vi var så proffsiga på att köra i ett väder som för oss inte är något speciellt men som för amerikanerna här i NC räknas som en snöstorm och att de verkligen inte rekomenderar någon att ge sig ut på vägarna. Inget underlag jag skulle vilja köra på varje dag här då vi inte har riktiga vinterdäck med dubbar men det var inte lika svårt som jag förväntade mig. Vi var verkligen två proffsiga européer, haha!
 
 
Vi var på jättebra humör när vi tillslut kom fram till Durham och hade parkeret i parkeringshuset. Och välkomnandet var så bra när vi kom in till DPAC, Durham Performing Arts Center. Hon som tog emot våra biljetter berättade att vi hade blivit uppgraderade till the orchestra level, platserna som är på plan ett vid scenen. Vi hade egentligen våra platser bokade uppe på balkongen men eftersom att det var så otroligt många människor som inte kunde ta sig till musikalen på grund av vädret hade de valt att stänga balkongerna och låta alla besökare sitta på the orchestra level. Sen var det en man som delade ut program och så berättade han att de för dagen bjöd på kaffe, te och varm choklad, bara för att det var så kallt väder ute. Jättetrevligt att de bjöd på det och det var gott med varm dryck när vi kom in från det kalla vintervädret. Vi drack varm choklad och delade på en pretzel innan vi gick upp för att vänta på att bli insläppta i salongen där musikalen skulle spelas.
 
 
 
 
 
På övervåningen blev vi fotograferade när vi kom upp för trappan och sen dröjde det inte länge innan vi blev insläppta i salongen. Vi fick helt själv välja vilka platser vi ville sitta på. Vi som blev nerflyttade från balkongen fick sätta oss från en viss rad och bakåt men var tvugna att flytta oss om det faktiskt kom någon med biljetter för just de platserna. Jag och Tessa valde platser i mitten av en rad som var ungefär i mitten av salongen. Vi hade tur att det inte kom någon som skulle sitta där plus att det inte var någon som satt precis framför oss så vi hade perfekt sikt över scenen. Och musikalen var så bra! Precis som i alla bra musikaler är det så många deltaljer som bidrar till att helheten blir så fantastiskt bra. Jag var så imponerad av att alla barnen som var med i musikalen gjorde allt så bra. Framförallt flickan som spelade Matilda. Hon är ju faktiskt huvudkaraktären i musikalen och hade så många repliker och gjorde allt så otroligt bra. Jag är så glad över att jag fick biljetter till den här musikalen. Det var verkligen en perfekt födelsedagspresent jag fick av min värdfamilj!
 
 
 
 
När vi kom ut från DPAC och gick till parkeringshuset var det en hel del snö på gatan då det hade snöat mer under tiden vi var inomhus. Ju mer norrut desto mer snö lovade de och det var verkligen mer snö i Durham än var vi bor. Vi klarade hemresan bra och tog oss igenom snön på gatorna men såg flera bilar som hade kört fast. När vi kom upp på the highway var det ett snötäcke som lagt sig på vägen så det gick lite snabbare att köra hem då det var mer snö än is. Jag var så glad efter vår kväll och jag är så glad över att jag hade chansen att ta med mig Tessa dit. Vi hade verkligen en jättebra kväll!
 

Kommentera här: