Nästan 3 månader hemma i Sverige

Nästan 3 månader har gått sedan jag landade i Luleå efter en välidgt lång hemresa som startade i Honolulu på Hawaii. Jag hann mellanlanda i Seattle och Los Angeles innan jag satte mig på flyget som skulle ta mig bort från USA. Efter mer än 10 timmar på flygplanet landade jag i London för att sen flyga till Stockholm och sen hem hit till Luleå. Det var så blandade känslor. Jag var glad över att vara tillbaka i staden jag älskar tillsammans med min familj efter nästan två år hemifrån, men jag kände även direkt hur mycke tjag saknade mitt liv hemma i North Carolina. Väldigt blandade känslor alltså.
 
Något av det allra bästa med att komma hem var när jag fick åka till ridskolan. På fredagskvällen hade ett tjugotal av alla fina stalltjejer samlats för att överraska mig medan jag trodde att jag och Lova bara skulle åka dit en snabbsväng. Jag blev så obeskrivligt glad över det och kunde absolut inte stoppa tårarna från att komma. De betyder så otroligt mycket för mig, allihopa!
 
 
 
 
Den 10 juni tog min lillasyster studenten och det betydde så otroligt mycket för mig att vara med på den dagen. Redan våren 2015 när jag valde att förlänga mitt år som au pair visste jag ju om att min syster skulle ta studenten nu sommaren 2016 och det var därför jag tog beslutet om att bara förlänga med nio månader istället för tolv månader. För att kunna vara med och dela denna dag med henne och det var det så värt. Det var en jättehärlig dag och jag blev så lycklig över att se hur glad hon var!
 
 
 
 
Nu är sommaren snart över här uppe i Norrbotten och jag har haft en helt fantastisk sommar! Förutom att jag har jobbat en del som frukostvärdinna på ett hotell så har jag verkligen haft tid att njuta av sommaren. Luleå har haft toppenväder och visat sig från sin bästa sida. Perfekt nu när jag kom hem i början av sommaren. Jag har hängt lite i stallet, både för nöjets skull men även på grund av jobb då jag jobbade som övernattningsansvarig på ett ridläger i slutet av juli. Jag har hunnit träffa alla som jag har saknat vilket har varit så roligt!
 
Min familj har även köpt en båt medan jag har varit borta så det här har blivit en riktig båtsommar. Och jag älskar det! Har aldrig riktigt upplevt Luleå Skärgård och har den här sommaren insett hur fint det. Vi har varit ute en hel del och bara solat och badat och haft det jättemysigt. Ser redan fram emot nästa sommar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu de senaste dagarna har jag även haft besök, ända från Tyskland. Maren, en av mina bästa vänner från mitt första år i USA har varit här på besök tillsammans med sin pojkvän. Eftersom att han ska plugga i Helsingfors i Finland passade dem på att åka på en road trip genom Sverige först och kom i lördags hit upp till Luleå. Vi har inte träffats sendan den dagen i maj 2015 då hon lämnade North Carolina för att åka hem till Tyskland, så det var helt underbart att få krama om henne igen. Och det var också helt otroligt att se henne här hemma i min hemstad. Under de dagarna dem var här så har jag visat dem runt här i Luleå och vi hann även med en tur med båten ut till Klubbviken. Jättekul att ha henne här och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan jag kan hälsa på henne i Tyskland!
 
 
 
 
En annan stor sak som har hänt nu under sommaren är att jag har fått reda på att jag har blivit antagen till universitetet. En total överraskning för mig då jag hade förberett mig på att inte bli antagen i år. Jag har länge pratat om att när jag kommer hem till Luleå så ska jag jobba, förberade mig inför höstens högskoleprov (för att förhoppningsvis kunna bli antagen nästa år) och bara umgås med familj och vänner. Men, så kom antagningsbeskedet en sommardag då jag låg på stranden och jag fick nästan en chock när jag såg de gröna bokstäverna som visade "Antagen". Det var med blandade känslor jag såg det då jag hade ställt in mig på något helt annat men nu när jag har smält det hela så känns det så bra. Jag är så glad över att få starta min utbildning redan i höst. Lite mindre glad över att redan nu lämna Luleå, familj och vänner som finns här. Men kanske är det lika bra att det sker nu när jag fortfarande inte har vant mig till 100% vid att vara tillbaka här.
 
Nu är det bra tre dagar kvar tills jag flyttar till Östersund för att nästa vecka börja studera på Socionomprogrammet på Mittuniversitetet. Det här är min dröm och jag kan knappt fatta att den har gått i uppfyllelse. Skönt att få en ordentlig sysselsättning här hemma i Sverige så att jag slipper längta tillbaka till USA alltför mycket!