Tillbaka den 16 augusti

Äntligen är vi påväg! Jag och Kristina är incheckade och har ätit middag. Vi har köpt glass och sitter nu i gaten där boardingen startar om cirka 20 minuter. Resan ner till Miami tar ungefär två timmar och sen ska vi fundera ut hur vi ska ta oss till Miami Beach där vi ska bo de första tre nätterna. Åh vad jag ser fram emot detta!!

Som vanligt när jag åker på semester tar jag en bloggpaus till och med den 16 augusti då jag kommer hem igen. Förhoppningsvis blir det många roliga reseinlägg då. Ha det så bra till dess!

Äntligen semester

Det är bara 16 dagar sedan jag kom hem från min semester på västkusten och nu är jag redo för nya upplevelser. Idag påbörjar jag min sommarsemester. Efter alla dessa veckor med förstörda planer så känns det så underbart att veta vad jag har framför mig. Allt är bokat, det mesta är redan betalt, jag har fått besked om att mina viktiga paper är påväg ner till Miami och efter lång tids sökande hittade jag äntligen en tjej som vill spendera helgen med mig i New York. Allt känns så perfekt! Det ska bli så roligt att besöka så många platser: Miami, Bahamas, Key West, Connecticut, Niagara Fallen, Toronto och Montréal i Kanada och till sist New York City, staden jag aldrig får nog av. Av alla de platserna har jag bara varit i New York tidigare så det ska bli spännande att se så mycket nytt!
 
Vårt plan går vid halv sju ikväll men min värdmamma ska skjutsa mig och Kristina till flygplatsen redan vid tre då hon måste hinna hem och ta emot P och R som kommer från skolan. Det känns bra, då har vi gott om tid att checka in, äta något på flygplatsen och planera ännu mer inför våra två första dagar i Miami innan kryssningen till Bahamas. Nu ska jag packa det sista innan det är dags att åka till flygplatsen. 
 

Anmäld till kurs

Eftersom att kommer förlänga mitt år måste jag också ta mer credits på collage. Jag har ju tagit två matlagningskurser så jag var helt inställd på att inte ta en matlagningskurs denna gång, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Idag anmälde jag mig nämligen till en kurs som heter North Carolina Cookbook. Det är en matlagningskurs där man lagar traditionella rätter som är typiska för just North Carolina + att alla deltagare får en kokbok i slutet av kursen med recepten. Det som fick mig att välja denna kurs är för att det känns roligt att lära sig laga mat som är typisk för den stat som jag bor i och så ska det bli roligt att få en kokbok som jag sen kan spara. Kursen startar den 16 september och kommer vara varje onsdag i sju veckor. Jag ser faktikst fram emot att börja ta kurser igen!
 
Kursbeskrivningen låter intressant: Prepare a selection of recipes gathered from the coast to the mountains of the Old North State, and featured in the North Carolina Cookbook. Regional favorites include recipes for sweet potatoes, corn, turkey, ham, tomatoes, and squash. Each student will receive a copy of the North Carolina Cookbook in class to use to prepare recipes and to take home at the end of the course.