Jag fick Bingo!

Va snabbt denna vecka gick! Igår var det fredag igen och mina värdföräldrar var på en gala igårkväll så jag och tjejerna var ensam hemma. Vi startade helgen med att ta en massa bilder med effekterna på Snapchat. Det tycker dem är jättekul så det var ju kul att kunna underhålla dem med det! Jag var bara schemalagd till klockan sex men hade ändå valt att vara hemma under kvällen. Jag och S fixade pizza tillsammans i köket och pratade medan den pizzorna var i ugnen. Sen åt jag middag tillsammans med alla fyra tjejerna.
 
 
 
 
 
 
Senare på kvällen kom Simone över efter att hon hade slutat jobba. Vi mixade ihop en chokladpudding (något tyskt som jag fick av Tessa) och hängde sen nere i vår movie theater där vi pratade och såg på Pitch Perfect 2. Jag hade ju inget större ansvar över tjejerna igårkväll så det var skönt att hänga ner i källaren med Simone medan de yngsta lekte på övervåningen. Mysig fredagskväll!
 
 
 
 
Idag startade jag denna lördag med sovmorgon innan jag åt frukost och åkte till gymmet för ett hårt C9 Challenge pass. Det bästa var att det var det sista passet jag behövde för att få Bingo på mitt bingopapper. Lifetime har ju ett bingospel denna månad som jag har jobbat jättehårt med för att göra klart. När jag bad instruktören om att få min sista ruta signerad och hon såg att jag hade bingo fick jag följa med in på ett kontor där jag fick mitt pris: $50 LT Bucks. De poängen/pengarna kan jag använda på massor av olika saker på gymmet. Just nu känner jag att jag skulle vilja använda dem till något på Lifetime Spa. Det skulle vara så underbart! Jag var tydligen den första som fick bingo vilket var roligt.
 
 
 
När jag kom hem från gymmet åt jag lunch och gjorde mig klar för att hämta upp Madelen. Vi åkte sen till Southpoint Mall för lite shopping. Jag testade bikinis på Victoria's Secret och bestämde mig för en som jag tänkte beställa hem online nu i helgen. Jag köpte även ett par nya träningstights från Calvin Klein inne på Macy's. Det behövde jag verkligen då jag använder mina träningskläder mer än mina vanliga kläder nuförtiden. 
 
Jag "råkade" även få med mig en White Chocolate Caramel Macadamia Nut Cheesecake med mig hem från The Cheesecake Factory som finns på Southpoint. Det fick bli min belöning för att jag har tränat så otroligt hårt de senaste veckorna med mitt bingo-schema på gymmet. Och så är det ju lördag! Nu tänkte jag äta min cheesecake och se på Melodifestivalen. Så mysigt!
 
 
 
 

Tornado Warning

 
Jag vet ju att det kan förekomma tornados och stora stormar här i USA men jag har inte upplevt det på nära håll under tiden jag har bott här. Men idag har det varit tornado warnings här i södra USA och i North Carolina. Egentligen var vädet inte så dåligt under dagen idag. Det regnade och var lite blåsigare än vanligt.
 
Ingen av tjejerna gick till skolan idag då skolorna var stängda på grund av vädret, så jag har varit hemma med dem hela dagen idag. Min värdmamma hade sagt att om det blev mer blåsigt ute eller att det kom upp en varning så skulle vi gå ner till vår basement och helst in till vår movie theatre. Det är det rådet som finns vid sånna här situationer, att man ska söka sig till ett rum där det inte finns några fönster och helst i en källare. Så när den första varningen kom upp på vår larmdisplay i hallen så sa jag att vi borde gå ner. Haha, och det var så roligt att se på hur tjejerna reagerade på det. De bededde sig som att vi skulle bli tvugna att flytta in i filmrummet och bo där i flera veckor. De sprang upp och ner för att vara säkra att få med sig allt de ville ha. Filtar, vattenflaskor, chipspåsar och deras favoritleksaker. M skulle hämta en film som de kunde kolla på och när jag kom tillbaka för att starta filmen låg det säkert 20 filmer där. De ville vara säkra på att de hade tillräckligt många filmer sa dem. Och P var nervös över att alla de vattenflaskor de hade inte skulle räcka. Hon frågade mig vad de skulle göra om vattnet inte räckte och det ända svaret jag hade var att vi bara kunde gå upp till köket och fylla på flaskorna. Haha, det var så roligt att kolla på, för det var ju ingen krissituation. Det var knappt blåsigt ute längre när de hade bärt ner alla saker. Vi tog även med oss hundarna ner och så fick P ta med sig sin katt. När de kände sig nöjda startade jag filmen och sen spenderade de flera timmar där medan jag gick mellan mitt rum och filmrummet.
 
 
 
Nu på kvällen var jag beredd på att åka till min class som jag nu har på onsdagar. Vädet var inte alls särskilt dåligt och vi hade fått ett mail om att kursen skulle bli av ikväll. Dock fick jag ett mail bara tjugo minuter innan jag tänkte åka om att kursen var inställd då det collage kursen är på valde att stänga. Tur det, för bara några minuter efter det började det spöregna och blåsa jättemycket. Men även det gick över rätt fort så vädret har verkligen varit upp och ner idag. Som tur var hörde jag på nyheterna att stormen verkar förflytta sig nordöst upp mot Virginia nu ikväll och det verkar som att det blir bättre väder imorgon. Det var den tornado varningen!
  

Washington DC, Januari 2016

Nu har det gått ett tag sedan min, Tessa's och Madelen's weekend i Washington DC som vi gjorde i mitten av januari. Det var verkligen en rolig helg i en stad jag besökte för första gången som även var min första gång i Virginia. Starten på vår trip var dock inte den bästa. Planen var ju att hyra en bil och köra upp till DC då det var det billigaste alternativet, så på fredagskvällen körde jag och Madelen till flygplatsen för att plocka upp vår hyrbil. Allt slutade det med att vi inte kunde hyra bilen på grund av att vi inte hade något kreditkort som tydligen var det enda betalningsalternativet. För en kort stund blev vi jättestressade och besvikna. Klockan närmade sig sju på kvällen och Tessa väntade på att bli upphämtad. Efter några om och men slutade allt med att vi kunde ta Madelen's värdfamiljs bil över helgen vilket vi blev jätteglada över. Det tjänade ju bara vi på då vi slapp hyravgiften för hyrbilen och istället bara behövde betala bensin. Toppen för oss!
 
Vi hämtade upp Tessa när hon slutade jobba och började sen den 5 timmar långa bilresan upp mot DC. Trots att vi startade rätt sent var det rätt okej att köra. Madelen körde halva vägen innan vi bytte och jag körde resten av vägen. Tillslut kom vi fram och kunde äntligen gå och sova. Under helgen bodde vi hemma hos Madelen's värdpappas föräldrar som bor just utanför Washington DC. De är från Sverige men har bott här i USA väldigt länge. Vi var jätteglada över att bli inbjudna att bo hos dem!
 
 
På lördagen startade vi dagen med frukost innan vi gav oss ut för att upptäcka Washington DC. Vi hade bestämt oss för att spendera dagen inne i the National Mall, det område mitt i centrala DC där alla berömda sevärdheter finns. A och E (farföräldrarna vi bodde hos) var jättesnälla och erbjöd sig att skjutsa in oss till centrala DC där de släppte av oss precis nedanför Washington Monument. Under dagen promenerade vi runt och såg på allt det vi ville se på. Det var så kul att äntligen få se byggnader och platser jag verkligen har velat se här i USA. Mina favoriter blev Vita Huset och utsikten uppifrån Lincoln Memorial. Vädret var även jättefint så det blev en jättehärlig dag!
 
När vi blev hungriga gick vi till Shake Shack för att äta lunch. Jag älskar verkligen Shake Shack och älskar att gå dit när jag är i NYC. När vi såg att det fanns i DC var det det självklara valet för vår lördagslunch. Är man sugen på ett burger, fries and shake meal så är Shake Shack bäst!
 
Det ända vi inte hann med var att gå på något museum vilket egentligen är rätt sjukt. Det är ju ändå rätt vanligt att man går på museum när man är i Washington DC men vi hade bestämt oss för att göra en del andra saker först innan det. När vi hade tänkt gå till ett museum var klockan redan fem på eftermiddagen och då stängde de så vi hann inte. Om vi hade haft en till dag inne i centrala DC hade vi ju absolut hunnit med det också men på söndagen ville vi göra något annat så nu fick det bli så här. Det får bli en annan gång!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
På kvällen tog vi tunnelbanan till en tunnelbanestation där E kom och hämtade oss. Vi hade valt att äta något hemma istället för att äta ute och det kändes så bra att vi gjorde det. Vi åkte hem, bytte om till myskläder och hade sen en jättemysig lördagskväll. Vi åt goda mackor, grönsaker, hummus och yoghurt. Jättegott efter en lång dag! Vi startade även en film, Forrest Gump. Jag älskar verkligen den filmen och det var extra roligt att se den efter att ha varit inne i Washington DC då en del scener är inspelade där.
 

 
På söndagen startade vi dagen med att åka till Great Falls Park tillsammans med E och A. Det är en park/skogsområde som ligger precis vid en fors, en fors som dessutom går mitt emellan Virginia och Maryland. Vi promenerade dock bara runt på Virginia's sida och det var ett härligt sätt att starta dagen på. Det var verkligen fint där och roligt att promenera kring forsen. 
 
 
 
 
 
 

 
Efter besöket i Great Falls Park blev vi avsläppta i Georgetown där vi tänkte spendera några timmar innan vi skulle åka hem. Och jag gillade verkligen Georgetown! Mycket shopping och butiker och byggnaderna var så fint byggna. Det var verkligen en gullig stad. Vi besökte bland annat ett café för att köpa något varmt att dricka. Jag beställde en chailatte och det var på riktigt den godaste chailatten jag har druckit någonsin. Så det var ett bra ställe att göra ett stopp på. När vi kom ut från caféet började det även snöa. De första snöflingorna för oss denna vinter. Mysigt!
 
 
 
 
 
 
Innan vi tog tunnelbanan tillbaka till stationen vi skulle bli upphämtade på så passerade vi George University och sen promenerade vi över en bro från Georgetown till tunnelbanestationen. Så mycket mer än så gjorde vi inte denna helg. Vi åkte hem till E och A en sista gång för att packa ihop våra saker och så blev vi bjudna på en tidig middag innan vi började köra hem till North Carolina. Eftersom att det var måndag och jobbdag dagen efter så ville vi inte börja köra för sent. På vägen hem körde Tessa första halvan och så körde jag sen resten av vägen, och det gick lika bra att köra denna gång.
 
Det var så kul att äntligen få se Washington DC, något jag har drömt om sen jag flyttade till USA. Det blev en perfekt helg!