Bass Pro Shops

Idag firar vi födelsedag här i min värdfamilj! S, den äldsta tjejen, fyller nämligen hela 14 år idag! De verkar inte ha någon tradition med sång på morgonen i den här familjen så jag kunde sova ut imorse. När jag vaknade pratade jag med mamma och pappa på Skype innan jag duschade och åt frukost. Efter en stund skulle hela in värdfamilj åka iväg och jag följde med dem då jag inte hade något annat inplanerat.
 
Vi åkte till Bass Pro Shops, en stor butik som har ett skärskilt vildmarkstema. Just denna helg hade de någon skärskild tillställning där de hade en hel del aktiviteter (mest för de yngsta barnen) och där de bjöd på grillkorv. Jag hängde en stund med de yngsta och med min värdmamma innan jag gick iväg med den S. Medan de yngsta tjejerna stod i kön till ansiktsmålningen så gick jag och S runt i butiken och kollade på kläder, godis, inredning och allt annat som fanns i butiken. Hon visade mig även ett stort akvarium där det fanns jättestora fiskar. Det var mysigt att gå runt där bara med henne! När alla var klara åkte vi förbi några till butiker på hemvägen. Det var en riktigt trevligt med en liten dagsutflykt!
 
Nu sitter jag i köket och gör min värdmamma sällskap då hon gör middag. Vi ska äta grillade hamburgare med olika tillbehör då det var det födelsedagsbarnet önskade. Till eftterätt blir det en sorts icecream-pie som S tycker om väldigt mycket. Den såg väldigt god ut så jag ser fram emot att smaka den!
 
Här kommer några bilder som blev tagna på Bass Pro Shops idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besök på banken


Så skönt med helg! Denna helg blir dessutom lite längre då jag är ledig även på måndag. Då är det Labor Day här i USA, en högtidsdag som alltid firas den första måndagen i September. Jag vet inte riktigt vad den innebär förutom att barnen och min värdmamma ät lediga från skolan (vet inte om min värdpappa är ledig).

Idag sov jag ut ordentligt och jag mår dessutom mycket bättre än vad jag gjorde igår! Imorse vaknade jag utan att det gjorde ont i halsen men var dock väldigt täppt i näsan. Det löste sig snabbt då jag har ett bra nässpray med mig hemifrån. Jag stannar dock inne och tar det lugnt idag också då jag vill öka chansen att bli helt frisk så fort som möjligt så att jag kan fortsätta träna.

På morgonen åkte jag ändå ut på ett ärende. Jag åkte till banken och träffade en tjej som har hjäpt mig att ordna ett bankkort. Just nu har jag ett konto här där min lön sätts in varje vecka och ett preliminärt bankkort. Det riktiga kortet kommer på posten nästa vecka. Hon hjälpte mig med några inställningar och svarade på några frågor jag hade. När jag körde därifrån hade jag en härlig känsla i magen, en känsla av att jag hade klarat av något som jag var nervös över att göra. Även om det bara var ett enkelt ärende på banken så var jag ändå nervös. Mycket som är enkelt att göra hemma i Sverige är jobbigt och svårt här på grund av att det är på ett annat språk. Som tur är alla Amerikaner så otroligt trevliga och hjälpsamma så det brukar ordna sig rätt bra trots att jag är nervös. Och jag klarade även detta besök på banken!

FredagsmysFredagar innebär pizza- och filmkväll i min värdfamilj. Det här är första fredagen jag deltar på det här hemma. På min första fredag här var vi på restaurang, på min andra var vi på tjejernas summercamp och förra fredagen var jag hemma hos Maren. Jag gillar verkligen denna familjs "fredagsmys". Vi har ätit pizzaslicear, nuggets, kycklingvingar och glass till efterrätt och kollat på film. Och dessutom är det tydligen okej att sitta och äta i soffan istället för vid bordet på fredagar. Så mysigt!