Ännu en helg hemifrånFörra fredagen reste jag upp till New York och även denna helg kommer spenderas hemifrån. Nu på kvällen har jag ätit pizza med min värdfamilj och sen packat min väska inför helgen. Vi ska nämligen till Biltmore Estate i Asheville imorgon. Det är en stor herrgård (sägs vara Amerikas största hem) i Asheville som ligger bland bergen här i North Carolina. Jag har ju varit i Asheville en gång tidigare och då åkte vi till Biltmore då vi jättegärna ville se det. Biljetterna var dock för dyra för att alla ville besöka det (vi var ju fem stycken tjejer) så det blev tyvärr inte av. Därför är jag jätteglad över att jag nu får chansen att se det! Imorgon åker vi redan klockan fem på morgonen då det tar ungefär fyra timmar att köra till Asheville. Då ska vi möta upp min värdmamma som redan är i Asheville då hon är där med sin skola just nu under dessa två veckors praktik. Det är därför vi gör denna tripp till Asheville just denna helg.
 
Vi ska äta middag där imorgon och då ska man vara uppklädd, så jag har packat ner en finare klänning. Sen stannar vi över natten, dock vet jag inte om det är i själva herrgården eller i något närliggande hotell. Det jag ser allra mest fram emot är att vi imorgon ska rida. Så roligt! Jag är så otroligt glad bara över att vi vistas bland hästar och att få rida känns ännu roligare! Jag har ju inte ridit sen jag var hemma så det är mer än ett år sen jag satt i sadeln. Åh, jag längtar så mycket!!
 

Höstmys

På lördag är det ju Halloween men det här året kommer jag dock inte fira halloween på samma sätt som förra året. Förra året var det ju min första halloween här i USA och jag var jätteglad över att jag fick uppleva det. Att vi åt middag ute på våra grannars garageuppfart tillsammans med familjer i vårt neighbourhood, att jag gick Trick-or-Treat med mina värdbarn och att jag sen åkte till Chapel Hill och Franklin Street med ett gäng kompisar. Det var en riktigt bra halloween helg! Det här året kommer jag vara i Asheville tillsammans med min värdfamilj och vi ska göra lite andra saker än de traditionella halloweenaktiviteterna. Därför är jag glad att jag förra året fick uppleva en riktig amerikansk halloween!
 
Jag försöker ändå skapa lite höstkänsla. De dagar då det regnar och då temperaturerna sjunker känner jag verkligen att det är höst men idag är det 23 grader och sol, då är det inte lika lätt. Det är ju inte poolväder ute längre då poolsäsongen är över men det är fortfarande så härligt väder ute då det är som idag. Det är soligt och varmt, men ändå lite kallare vindar än förut. Idag var jag med äldsta tjejen på hennes school conference (då både hennes mamma och pappa jobbar), lite som ett utvecklingssamtal men allt fokus på att prata om vilka betyg de har. S fick stå upp framför mig och hennes lärare och visa alla resultatspapper hon har samlat i sin pärm och så skriver läraren ner och ställer lite frågor. Jag har varit med henne en gång tidigare på det så jag visste redan hur det skulle gå till. S är verkligen duktig i skolan så det var intressant att lyssna på det hon berättade om sina kurser! Nu på eftermiddagen har jag hängt på mitt rum. Det är så mysigt att vara här inne nu när jag har mina ljus. Det doftar så otroligt gott här inne då ljusen doftar av pumkin och spices. Jag har dessutom köpt Belvita Biscuits som just nu finns med smak av Pumkin Spice. Jättegoda och det bidrar ännu mer till höstkänslan!
 
 
 

North Carolina Cookbook Resumé

För sju veckor sedan började jag ju en matlagningskurs på Wake Tech Community College: North Carolina Cookbook. Där har jag varit varje onsdagskväll sedan dess och idag var det den sista lektionen. Tyvärr fick vi inte ta bilder under lektionerna (jättetråkigt tycker jag) så jag har inte haft några bilder att visa under tiden som kursen har pågått. Nu är den i alla fall över och jag tänkte berätta lite kort var jag tyckte om den samt visa några bilder jag googlade fram bara för att visa vad jag har lärt mig att laga.
 
Jag har verkligen gillat att åka dit på onsdagskvällarna efter jobbet. Det jag gillade mest med den här kursen var att det var så mycket fokus på att vi i slutet av lektionerna har suttit ner tillsammans och ätit av de olika sakerna vi har lagat. Det har varit jättetrevligt och så var det intressant att få smaka på så mycket nytt. Den typiska maten här i North Carolina är oftast väldigt enkel och typisk southern. Jag har verkligen blivit positivit överraskad flera gånger! Sammanlagt har jag lagat sju olika recept, och oftast tillsammans med Sarah. Det jag tyckte var roligast att laga var Sweet Potato Casserole. Den veckan lagade jag mat på egen hand så jag lärde mig verkligen att laga det ordentligt. Jag visste redan vad det var och hur det skulle smaka då min värdmamma har lagat det några gånger. Därför var det extra kul att jag fick lära mig det så att jag kan laga det i framtiden också, för det är verkligen något jag gillar. Resultatet blev jättebra och minst lika gott som när min värdmamma gör det så det kändes som att jag lyckades riktigt bra!
 
Det har verkligen varit roligt att gå den här kursen. Det ska bli kul att i framtiden kunna laga typisk North Carolina food och minnas min tid här!
 
 
Carolina Blender Slaw
 
 
Blue Ribbon Grated Apple Pie
 
 
Sweet Potato Casserole
 
 
Sweet Potato Muffins
 
 
Sweet Potato Soup
 
 
Carolina Crab Cakes
 
 
 Ham Macaroni and Cheese