Första advent och julbak

Den här thanksgivinghelgen har varit helt perfekt och så rolig, och idag var det första advent. Jag har ingen adventljusstake men jag försökte i alla fall skapa julkänsla så gott jag kunde. På förmiddagen hann jag prata med mamma och pappa en stund på Facetime innan Tessa och Simone kom hit vid elva. Vi hade nämligen bestämt att julbaka. Alla bakade något som känns juligt för just en själv. Tessa bakade mandelkakor som rullades i strösocker, kakor som alltid säljs kring jul i Tyskland. Simone bakade Christmas Cookie Bars fyllda med M&M'S och pepparmint. Jag valde att göra knäck, något som för mig känns väldigt juligt men något som jag aldrig har gjort själv. Det kändes som en jätteknepig uppgift men jag bestämde mig för att testa. Det fick bli knäck med en Maple Syrup som var det som kändes bäst men dock var det i princip en omöjlighet att hitta små knäckformar på affären, men till slut hittade jag några som kändes helt okej i storleken.
 
Det var jättemysigt att baka! Vi hade på julmusik i bakgrunden och stod och pratade medan alla bakade efter varsitt recept. Mina knäck blev bra för att vara mina första egenbakade knäck. Jag lyckades koka upp smeten utan att det brände fast i kastrullen och slutresultatet blev faktiskt rätt bra. Tessa och Simone tycke att de var goda och min värdfamilj som också fick smaka gillade dem jättemycket. Jag får nog se till att baka mer knäck snart för dessa kommer med säkerhet vara uppätna!
 
 
 
 
 
 
 
När vi hade bakat klart och städat upp i köket åkte jag, Tessa och Simone iväg till Tanger Outlet som ligger cirka 45 minuter härifrån. Jag har inte varit på någon outlet här i North Carolina då jag har hört att de inte håller samma standard som i till exempel Florida, men eftersom att det fortfarande är Black Friday helg så visste vi att de hade väldigt bra rabatter. Det var egentligen Tessa som verkligen ville shoppa på Tommy Hilfiger, men det slutade med att jag även hittade två tröjor där. Och jag som absolut inte skulle köpa något mer då jag nästan inte har några pengar kvar på kontot nu efter Black Friday helgen, haha. Vi hittade även en pizzeria där vi åt middag innan vi åkte hem till mig igen.
 
 
 
Nu på kvällen har vi ätit av det vi bakade tidigare idag och sett på film i vårt filmrum. Allt var jättegott och det var så mysigt att få avsluta helgen och denna första advent med dem! Imorgon är det måndag och jag ska åka till gymmet direkt efter att jag har skickat iväg alla tjejerna till skolan. Ett träningspass och en vecka utan sötsaker behövs verkligen efter denna långhelg!
 
 

Thanksgiving 2015

Idag är det thanksgiving, min andra thanksgiving här i USA. På morgonen när jag vaknade gick jag ner och såg på film tillsammans med de två yngsta tjejerna medan deras föräldrar var på gymmet. Vi låg under min stora filt och hade en bra tänd. Så mysigt!
 

Jag har även hjälpt till att laga en del saker inför middagen vi hade idag. Igårkväll bakade vi pumpapajer och en paj med äpplen och körsbär. Idag hjälptes jag och S åt att göra en sweet potato casserole. Jag lärde mig laga det på matlagningskursen jag gick för några veckor sen och det är även det jag tycker allra mest om av det som finns på en thanksgivingmiddag. Jag gjorde även en sak som jag själv önskade att vi skulle ha med detta år: Cranberry sauce. Det är jättevanligt att det finns med på thansksgiving till kalkonen men min värdfamilj brukar inte ha det. Förra året åt vi ju två thanksgivingmiddagar. En här hemma och en ett par dagar senare hos min värdfamiljs vänner. På den andra middagen hade de en tranbärssås/kompott som jag älskade, det var ett perfekt tillbehör. Så igårkväll kom jag på det och idag kom min värdmamma hem med en påse tranbär så att jag kunde göra den såsen. Det var jätteenkelt, bara tranbär, socker och vatten. Och resultatet på såsen blev jättebra och även på den sweet potato casserole som vi gjorde. Kul att lyckas i köket!
 När jag och S hade gjort klart det vi skulle göra i köket tog vi med oss Sacha ut på en promenad. Det har varit så kallt de senaste dagarna, men idag var det både soligt och jättevarmt ute. Det var en härlig promenad innan det var dags för middag.
Maten var så god! Jag insåg verkligen hur mycket jag tycker om den maten som serveras på thanskgiving. Vi åt kalkon, potatismos, gravy, stuffing, bröd, sweet potato casserole och cranberry sauce. Till efterrätt åt vi av pajerna vi bakade igår. Allt var så otroligt gott och det bästa är att det finns leftovers i kylen som vi kan äta imorgon!
 
Nu ser jag fram emot att fira thanksgiving även nästa år, men då hemma i Sverige. Thanksgiving är helt klart något av det jag gillar mest här i USA så jag bara måste göra något liknande nästa år. Då får jag bjuda min familj och släkt på en äkta amerikansk thanskgivingmiddag!
 Efter ett par tråkiga veckor

En ny vecka har startat och jag känner på mig att den blir så mycket bättre än de som har varit. Allt har inte varit helt på topp de två senaste veckorna. Jag har jobbat och tränat en hel del, inte så mycket mer än så. Dagarna har bara varit fyllda med vardag, verkligen ingenting intressant. I torsdags pratade jag i alla fall med min bästa vän på Facetime i fem timmar vilket gjorde mig så mycket gladare. Ibland behövs det bara att man får prata av sig med någon som lyssnar och som säger bra saker, och det gör hon. Dessutom har de två senaste helgerna varit så roliga. Jag har en hel del bilder och mycket att berätta om det så fort jag får bilderna från Tessa.
 
Igår avslutade jag helgen med en lång lunch på Sweet Tomatoes tillsammans med Simone. Jag sov över hemma hos henne från lördagen till söndagen och igår vaknade vi sent på förmiddagen. Därför blev det lunch istället för frukost och Sweet Tomatoes buffé är bland det bästa när man är väldigt hungrig. Idag började jag jobba igen och tjejerna är bara i skolan måndag och tisdag denna vecka då det är thanksgiving på torsdag. Det ser jag fram emot jättemycket!