En hel helg hos Tessa

När vi kom hem till Tessa efter musikalen i fredags var klockan just före tolv på natten. Vi hade bestämt att jag skulle sova över där så att jag kunde köra hem i dagsljus dagen efter. När vi kom in kände vi hur hungriga vi var så vi hittade leftovers i kylen. Det fick bli lasagne och avokado vilket var jättegott! Båda två var rätt trötta så vi bytte om och låg i sängen och pratade en liten stund innan vi somnade.
 
 
På lördagen sov vi till efter elva och sen gjord jag mig klar för att åka hem då Tessa skulle jobba under eftermiddagen. Då såg jag att jag hade ett sms från min värdmamma som sa att vägarna var väldigt halkiga. Min värdpappa hade varit ute och kört på morgonen och hade märkt att vägarna var värre än på fredagen. Efter att Tessa hade kollat med sin värdmamma om det var okej att jag stannade, vilket det var, så bestämde vi att jag skulle stanna hemma hos Tessa en till natt istället för att testa köra hem på de halkiga vägarna
 
Så jag spenderade då hela lördagen hemma hos Tessa. Hon skulle börja jobba vid två och hon hade bestämt att prata med sina föräldrar vid tolv. När hon pratade med sina föräldrar så passade jag på att prata med min familj på Facetime. Under tiden vi gjorde det fick Tessa veta att hon inte behövde jobba så vi kunde göra vad vi ville. När vi hade pratat klart bestämde vi oss för att gå ut på en promenad för att i alla fall få lite frisk luft den dagen. Det var halkigt på vägarna men jättefint med all snö som hade kommit under fredagen och natten till lördagen. Vi bestämde att gå till Kroger (en matbutik) som ligger på gångavstånd från hennes neighborhood. Det var verkligen utplockat i hyllorna eftersom att folk blir som galna här när det ska komma snö. Det var helt tomt på en del av frukthyllorna, alla ägg var slutsålda och det var väldigt tomt bland brödet. Det gjorde inte oss så mycket då vi var mer intresserade av kakorna och godiset plus att vi köpte en pizza.
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem igen gjorde vi varsin smoothie och resten av eftermiddagen hängde vi inne på Tessa's rum. Vi målade bland annat våra naglar och satt och pratade och lyssnade på musik. Jag hann också prata med Malin en stund på Skype, en av mina kompisar hemifrån som är i New York just nu. Där är det mycket mer snö än här i North Carolina och just igår var det en snöstorm där så hon och hennes syster var tvungen att vara inne på hotellrummet då i princip hela NYC var stängt. Så vi kunde prata en stund eftersom att de ändå inte kunde ta sig någonstans. Som tur var försvann stormen till idag så att de kunde fortsätta uppleva New York idag.
 
 
På kvällen värmde vi vår pizza och åt den framför en film. Efter ungefär halva filmen smsade Simone oss och frågade om vi ville prata med henne på Skype vilket vi gjorde. Det var så mysigt att prata med henne för det kändes som att vi alla tre var där i Tessa's rum. Vi är ju ofta tillsammans alla tre men den här helgen kunde inte Simone ta sig någonstans på grund av halkan på vägarna. Vi pratade i nästan tre timmar och efter det gick vi och la oss nästan dirket då vi blev jättetrötta. Det blev en väldigt mysig dag!
 
 
 
Idag kunde jag äntligen köra hem då det var mycket varmare idag så isen på vägarna började smälta. Jag åkte hem vid tolv efter att vi hade sovit ut ännu en dag. Vägarna i deras neighborhood var fortfarande lite isiga men de större vägarna var nästan helt torra så det gick fort att köra hem. Idag har jag mest bara hängt på mitt rum och så har jag ätit middag med min värdfamilj.
 
Imorgon är det måndag och det skulle egentligen ha varit min första dag efter de två yngsta tjejernas tre veckors ledighet från skolan då de går tillbaka till skolan nu. Första dagen efter track out är alltid så härlig då jag älskar att få tillbaka mina fem lediga timmar på dagarna. Men, självklart är skolorna stängda imorgon eftersom att det har varit snöigt i helgen. Snowdays som det kallas, även om det inte är någon is på vägarna längre. Jag får hoppas att skolan är öppen på tisdag istället. Det ska ändå bli rätt roligt imorgon då jag och Tessa bestämde att vi ska ha en play date hemma hos henne imorgon. Våra tjejer hade så roligt ihop i tisdags när vi var på Monkey Joe's tillsammans så det blir säkert en bra dag imorgon!
 

Matilda The Musical

Åh vad jag är glad över att jag och Tessa tog oss till Durham och till musikalen i fredags! Vi valde ju att trotsa snön och isen som kom under fredagen och valde att testa köra upp till Durham. Och det gick verkligen jättebra att köra både dit och hem. Vi körde långsamt och kontrollerat så att vi inte skulle få sladd på bilen om det var för isigt och vi klarade oss jättebra. På vägen såg vi dock massor av bilar som låg i diket. Det var precis som min värdpappa sa: Det största problemet för mig är att jag måste köra bland amerikaner som inte är van vid att köra på snö och is, inte att det jag som inte kan köra i detta väder. Jag är ju van vid det hemifrån. Som tur var så var det inte jättemånga bilar ute så det var rätt tomt på vägarna. Vi började köra i god tid för att inte behöva stressa men det tog ändå inte allt för länge att köra dit. En vanlig dag utan snö och is på vägarna skulle det ha tagit cirka 30 minuter att köra från Tessa till Durham och när vi körde dit i fredags tog vi oss dit på just under en timme. Och då körde vi verkligen väldigt lugnt hela vägen. Vi var så stolta över att vi var så proffsiga på att köra i ett väder som för oss inte är något speciellt men som för amerikanerna här i NC räknas som en snöstorm och att de verkligen inte rekomenderar någon att ge sig ut på vägarna. Inget underlag jag skulle vilja köra på varje dag här då vi inte har riktiga vinterdäck med dubbar men det var inte lika svårt som jag förväntade mig. Vi var verkligen två proffsiga européer, haha!
 
 
Vi var på jättebra humör när vi tillslut kom fram till Durham och hade parkeret i parkeringshuset. Och välkomnandet var så bra när vi kom in till DPAC, Durham Performing Arts Center. Hon som tog emot våra biljetter berättade att vi hade blivit uppgraderade till the orchestra level, platserna som är på plan ett vid scenen. Vi hade egentligen våra platser bokade uppe på balkongen men eftersom att det var så otroligt många människor som inte kunde ta sig till musikalen på grund av vädret hade de valt att stänga balkongerna och låta alla besökare sitta på the orchestra level. Sen var det en man som delade ut program och så berättade han att de för dagen bjöd på kaffe, te och varm choklad, bara för att det var så kallt väder ute. Jättetrevligt att de bjöd på det och det var gott med varm dryck när vi kom in från det kalla vintervädret. Vi drack varm choklad och delade på en pretzel innan vi gick upp för att vänta på att bli insläppta i salongen där musikalen skulle spelas.
 
 
 
 
 
På övervåningen blev vi fotograferade när vi kom upp för trappan och sen dröjde det inte länge innan vi blev insläppta i salongen. Vi fick helt själv välja vilka platser vi ville sitta på. Vi som blev nerflyttade från balkongen fick sätta oss från en viss rad och bakåt men var tvugna att flytta oss om det faktiskt kom någon med biljetter för just de platserna. Jag och Tessa valde platser i mitten av en rad som var ungefär i mitten av salongen. Vi hade tur att det inte kom någon som skulle sitta där plus att det inte var någon som satt precis framför oss så vi hade perfekt sikt över scenen. Och musikalen var så bra! Precis som i alla bra musikaler är det så många deltaljer som bidrar till att helheten blir så fantastiskt bra. Jag var så imponerad av att alla barnen som var med i musikalen gjorde allt så bra. Framförallt flickan som spelade Matilda. Hon är ju faktiskt huvudkaraktären i musikalen och hade så många repliker och gjorde allt så otroligt bra. Jag är så glad över att jag fick biljetter till den här musikalen. Det var verkligen en perfekt födelsedagspresent jag fick av min värdfamilj!
 
 
 
 
När vi kom ut från DPAC och gick till parkeringshuset var det en hel del snö på gatan då det hade snöat mer under tiden vi var inomhus. Ju mer norrut desto mer snö lovade de och det var verkligen mer snö i Durham än var vi bor. Vi klarade hemresan bra och tog oss igenom snön på gatorna men såg flera bilar som hade kört fast. När vi kom upp på the highway var det ett snötäcke som lagt sig på vägen så det gick lite snabbare att köra hem då det var mer snö än is. Jag var så glad efter vår kväll och jag är så glad över att jag hade chansen att ta med mig Tessa dit. Vi hade verkligen en jättebra kväll!
 

Vinterns första snödag i NC

 
Och så kom snön! När jag kollade ut genom fönstret idag på morgonen var marken täckt av snöblandat regn. Den här dagen hade egentligen kunnat var så mysig. Att alla i min värdfamilj är hemma och att ingen behöver gå utanför dörren. Att vi bara kan ligga i soffan framför den öppna spisen och se på film. Men eftersom att vädret gör det svårare för mig att ta mig till musikalen ikväll så är det inte mysigt alls. Jag hatar att det är så här! Den här situationen får mig till och med att längta hem till Luleå där det just nu är massor av snö och omkring -20 grader kallt. Men där kan man ju alla fall ta sig fram!
 
 Imorse var jag helt inställd på att inte kunna se musikalen ikväll. Även om det är dåligt väder så ställer dem inte in musikalen utan man får istället chansen att se en annan föreställning någon annan gång om man inte kan ta sig dit på grund av vädret. Jag skickade ett mail imorse för att se om det fanns biljetter kvar till söndagens föreställning men det var utsålt. Så jag har nu två alternativ: Antingen åker jag inte dit och hoppas på att få se något annat bra någon annan helg eller så åker jag dit ändå och får se Matilda. Jag har pratat med mina värdföräldrar om det och nu har jag bestämt att vi ska testa åka dit ändå. Det är jag och Tessa som ska dit (jag fick ju två biljetter så jag har valt att ta med mig Tessa). Vi har besämt att jag ska hämta upp henne tidigt så att vi har gott om tid att ta oss dit så att vi kan köra långsamt om det behövs. Jag är så glad över att vi ska försöka ta oss dit då jag så gärna vill se musikalen men samtidigt är jag lite nervös över att köra i detta väder utan vinterdäck. Vi får se hur det går!