En vecka till NYC!!

 
Äntligen är det bokat och klart: Om en vecka flyger jag upp till New York för en weekend i NYC! Jag kommer flyga ensam härifrån NC och sen möta upp Martina i NY för att umgås med henne en hel helg. Martina är en av de tre tjejerna som jag flög med från Stockholm och det ska bli så roligt att träffa henne igen efter sju månader. Roligt att bo på hotell också. I jakten på hotell lyckades vi hitta ett hotell mitt på Manhattan till ett väldigt bra pris för att vara så centralt. Ett modernt hotell där vi kommer bo i ett litet rum med en våningsäng, dock med delat badrum ute i korridoren. Det blir perfekt då vi i princip bara ska sova och sen vara ute.
 
Flyg och hotell är alltså bokat och klart. Nu under veckan som är kvar ska jag googla runt och se vad vi skulle kunna se och hitta på när vi är där. Har gjort det ett tag nu och det är verkligen så roligt att drömma sig bort till den underbara staden. Vi kommer till stor del göra väldigt billiga saker då det var förutsättningen för att båda skulle kunna åka just den här helgen. Att se mer av staden är något båda två vill göra vilket passar bra då det inte kostar särskilt mycket. Jag ska även hinna boka en bussbiljett från LaGuardia Airport till Grand Central där jag ska möta upp Martina som kommer med tåget från Connecticut. Jag har hört att Grand Central är en upplevelse i sig så det ska bli intressant att komma till den stora stationen. Åh vad jag längtar, bara en vecka kvar!
 
 
Jag och Martina uppe i Rockefeller Center (augusti 2014, vår första dag i USA!)

Fredagspaket från Sverige


Härligt med fredag! Idag fick jag ett paket från Sverige som min mormor har skickat. Svenska skvallertidningar och Marabou slår aldrig fel så jag blev jätteglad över innehållet. Jag har inte smakat på varken Salta Mandlar eller Creamy Biscuit så det ska bli gott att testa något nytt. Tack för det 

Dinner And A Movie #4

 
Veckans film: Ratatouille
 
Igår var det dags för matlagningskurs igen efter förra veckans uppehåll. Vi lagade mat från filmen Ratatouille vilket var rätt kul. De flesta filmer vi har lagat ifrån har varit lite äldre så det var roligt med en mer modern Disneyfilm. Såklart lagade vi den klassiska grönsaksrätten Ratatouille. Vi gjorde en tomatsås som vi fyllde botten av en form innan vi toppade med skivad tomat, aubergine, grön zucchini och gul squash. Jag är inte särskilt förtjust i den rätten men tomatsåsen var i alla fall god. Vi gjorde även en enkel rätt med champinjoner som var jättegod. Det var stekta champinjoner med parmesanonst och kryddning. Enkelt och gott!
 
Det bästa med gårdagen var att vi gjorde en cheesecake, något av det bästa som finns enligt mig. Den blev riktigt god då det förutom cream cheese var kondenserad mjölk i. Dock föredrar jag ungsbakade amerikanska cheesecakes framför de som bara står i kylen vilket denna gjorde. Men cheesecake är cheesecake och det var så kul att vi gjorde det här på kursen! Till den gjorde vi en Strawberry Sauce som blev som en rinnig jordubbssylt. Så gott, ska absolut göra den fler gånger och ha till svenska pannkakor. Jag hade aldrig tidigare gjort egen sylt men det kändes så mycket bättre att äta då man vet att det bara är bär, socker och vatten i. Inte en massa extra tillsatser.

 
Remy Ratatouille
 
Tyvärr hann jag inte ta en bild på Ratatouille-rätten, men det var den här bilden vi hade som inspiration!
 
 
Mushrooms with Rosemary and Parmesan
 
 
Emile’s No Bake Cheesecake
Strawberry Sauce