Betala skatt, check!

 
Igår tog jag äntligen tag i den amerikanska skatten som ska betalas för år 2014. Min värdmamma var snäll som hjälpte mig med pappret som skulle fyllas i så det tog inte allt för lång tid. Jag hade dessutom bra information från min organisations hemsida + från taxes-mötet vi hade i februari. Jag anlände till USA precis på gränsen för att inte behöva betala skatt för år 2014, för att man på dem veckorna inte hinner tjäna tillräckligt mycket. Dock avrundar mina värdföräldrar upp min lön med cirka fyra dollar varje vecka vilket gjorde att jag kom över gränsen för att behöva betala. Dock blev min skatt bara sammanlagt $6 så det var inte särskilt farligt. Skönt att ha det gjort nu!
 
När jag skulle posta brevet idag så fick jag dessutom lära mig en sak som jag faktiskt inte visste. När man ska posta ett brev här så kan man bara lägga det i sin egen brevlåda så tar brevbäraren det när de kommer för att lämna post. Om man lägger i ett brev som man vill att de ska ta så fäller man upp den röda flaggan som sitter på sidan av brevlådan. Jätteskönt att inte behöva åka till postkontoret eller att behöva leta upp en brevlåda!
 

Museumsöndag

Denna söndag spenderade jag inne i downtown med tillsammans med Jazmin, Simone och Débora. Det har varit rätt kallt ute denna helg. Väldigt soligt och fint väder men blåsigt iskallt i luften. Så även idag, så vi valde att gå in på de två museum som ligger mitt i stan: North Carolina Museum of History och North Carolina Museum of Natural Sciences. Jag har ju varit på båda två en gång tidigare men det var roligt ändå att gå runt och kolla på allt som finns där. Dock fick jag se en ny sak på Natural Science museumet, nämligen fjärilsrummet. När jag var där med min värdmamma kunde vi inte gå in där då det var stängt. Där inne är det väldigt varmt (som ett tropiskt växthus) och så flyger det runt fjärilar. Det var det sista vi kollade på innan vi valde att åka hem. På vägen hem stannade vi på My Berry för att äta frozen yoghurt. Så gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Öppet hus på veterinärskola

Idag var det som sagt Öppet Hus på min värdmammas veterinärskola. Min värdmamma åkte tidigare imorse tillsammans med yngsta tjejen och med sina föräldrar. Jag skulle sen bli upphämtad här hemma av min värdpappa och de tre andra tjejerna som hade varit på tjejernas simträning. Det slutade dock med att han stannade hemma och jobbade så jag körde dit med tjejerna. När vi kom dit gick vi runt och kollade lite i området innan vi gick för att testa mjölka en ko. Min värdmamma var just på den stationen när vi kom dit så hon såg till att vi kunde testa mjölka den ko hon satt vid. Den kon hette Rina och var tre år. Jättegullig! Det var mycket svårare att mjölka en ko än vad jag hade trott men efter en stund fick man in tekniken. Rätt häftigt! Jag trodde dock innan att det skulle kännas konstigt men det gjorde det inte alls. När vi var klara där gick vi vidare och kollade inomhus och sen på hästarna, det som jag var mest intresserad av. Vi såg små gulliga Falabella-hästar och en häst som hade fått ett föl. Jag tyckte att det var roligast att gå runt och kolla på alla djur som finns där medan tjejerna var mer intresserad av att gå runt och leta gratis godis.

 

Det var roligt att hänga några timmar på veterinärskolan. Det är så himla mysigt där! Enligt mig var det bästa med dagen att se på hästarna och att testa mjölka en ko. När vi kom hem såg jag på Monsters University tillsammans med alla tjejerna. Det är konstigt att jag inte har sett den tidigare då jag älskar den första filmen. Den här filmen var verkligen så bra!

 

 

 
Efter att vi hade sett ytterligare en film blev jag så otroligt rastlös och kände att jag bara ville komma hemifrån en stund. Efter några sms hade jag bestämt att möta upp några tjejer på en restaurang för middag. Efter åtta åkte jag iväg och mötte Simone, Izabela, Maren och Jazmin på restaurangen Piola i North Hills. Jättegod mat och vi satt kvar ett bra tag och pratade när vi var klara. Skönt att det hände något roligt denna lördagskväll!