Museum, sushi och bakning

Oj vad fort den här veckan har gått, precis som de flesta andra veckorna! I onsdags hade vi återigen alla vanliga rutiner igen och allt flöt på väldigt bra även om de yngsta inte har varit i skolan sedan innan jul. När jag släppte av de två yngsta på skolan och började köra hemåt kunde jag inte låta bli att le och känna mig så lycklig. Det har varit tre roliga veckor men det är alltid lika skönt när allt går tillbaka till det vanliga. Det är skönt att vara ledig på dagarna igen! Mina lediga timmar ger även utrymme för fler samtal med personer hemifrån. Igår hade jag bokat in ett skypesamtal med Malin. Vi hade inte hunnit prata en ända gång sedan jag kom hit på grund av krockande jobbtider, resor osv. men äntligen hittade vi en tid som passade. Det var så mysigt att prata med henne! Vi pratade i hela 4 timmar och 15 minuter och jag hade lätt kunnat prata en timme till. Vi hade mycket att ta igen efter så många månader!
 
Igår var jag även med min värdmamma på North Carolinas Museum Of Natural Science. M (12-åringen) har börjat i någon slags girls-science grupp och det första mötet var igår. Det kommer vara min uppgift att köra henne dit på torsdagar och sen hämtar hennes mamma upp henne påvägen hem från skolan. Igår slutade min värdmamma skolan tidigt så vi följde båda två med M så att vi kunde se var man skulle lämna och hämta. När vi hade följt henne till rummet där de skulle vara var det två timmar tills det var klart, men vi stannade kvar på muséet och kollade på allt som fanns där. Det fanns mycket som var relaterat till djur så min värdmamma brukar vara där ibland med sin skola och göra en del praktiska saker då hon studerar till vererinär. Därför visste hon det mesta om stället. Det var roligt att vara där med henne och de två timmarna gick riktigt fort. Kul att ha sett ännu ett museum här i North Carolina!
 
 
 
Idag har jag varit ledig då min värdmamma var ledig från skolan + att de två äldsta tjejerna har varit hemma. Jag vaknade dock ändå rätt tidigt så på morgonen såg jag på TV med de yngsta innan de åkte med skolbussen till skolan. Till lunch unnade jag mig själv sushi för andra gången den här veckan. Så gott! Jag har även suttit i köket en lång stund med min värdmamma och diskuterat utbildningar, det svenska högskoleprovet m.m. Vi kom in jättedjup på det av någon anledning och till slut satt vi och försökte lösa matteproblem på gamla högskoleprov, haha. Jag berättade om att jag tycker matte är rätt svårt och att mattedelarna på högskoleprovet alltid är jättesvåra så hon försökte förklara. Hon är verkligen duktig på matte! Jag började på riktigt fundera på att öva lite på matte inför högskoleprovet innan jag åker hem härifrån. Jag fick lite hopp om att kunna lära mig något när jag hörde hennes förklaringar!
 
 
Jag har även hunnit baka Italian Doughnuts idag då jag hade en halv burk ricottaost kvar från matlagningskursen. De är helt otroligt enkla att göra och så mycket godare än köpta doughnuts. Dessutom blev de populära här hemma hos tjejerna. De tyckte om dem jättemycket så jag antar att jag lyckades med dem!  
 
 
 
 
 

Dinner And A Movie #1

Just nu går jag som sagt en matlagningskurs som heter Dinner And A Movie. Vi kommer varje vecka laga maträtter som syns i olika filmer och varje vecka är det en ny film. Vi är sammanlagt 12 personer som går kursen och det är tre andra au pairer. Två av dem (Gen och Daniela) känner jag sen tidigare då de gick samma Italy-cooking kurs som mig innan jul. Den tredje tjejen hade jag aldrig träffat innan kursen startade. Hon heter Eline och är från Norge. Det är jätteroligt att ha träffat henne då vi kan prata med varandra på svenska och norska! Vi fyra är just nu i samma grupp.
 
 
Veckans film: Big Night
 
Detta är en film från 1990-talet. Jag har tänkt försöka hinna se filmerna inför varje lektion då det kan vara kul att ha sett rätterna innan vi lagar dem. Doch hittade jag inte denna film när jag letade idag. Kvällens lektion var i alla fall så otroligt rolig och alla fyra rätterna vi lagade tyckte jag om jättemycket, speciellt rätten med ärtor och så de goda munkarna! Det var även väldigt roligt att laga mat med Gen, Daniela och Eline. Någon gång den här veckan ska jag dessutom testa baka de italienska munkarna här hemma. De var jätteenkla att göra och jag vill bjuda min värdfamilj på dem då jag vet att de gillar munkar. Det ska bli roligt att testa baka dem igen!
 

Peas and Prosciutto
 
 
Tomato Gratin
 
 
Porchetta style Loin of Pork
 
 
Zeppole (Italian Doughnuts)

Måndagslek i parken

Måndag och jobb igen! P hade bokat in en playdate med en kompis som bor här på gatan så jag följde henne dit på förmiddagen och lämnade henne där. Jag frågade R vad hon ville hitta på medan vi var ensamma och hon ville åka till Womble Park, så jag tog med mig henne dit. Det är verkligen en favoritpark! Vädret var inte det bästa (men vi slapp i alla fall regn) så vi var helt ensamma i lekparken. Rätt mysigt faktiskt! Vi gick runt sjön, kollade på fåglar och lekte i och kring lekparken. Det var roligt att höra hennes kommentar: "This is the best day ever!". Det blev alltså en rätt lyckad utflyckt! Imorgon är det den sista dagen på de yngsta tjejernas Track Out. På onsdag börjar de skolan igen och jag får ännu en gång tillbaka mina 5 lediga timmar varje dag. Det ser jag fram emot jättemycket!
 
Nu ska jag åka iväg till matlagningskursen som jag har nu på måndagar. Förra veckan var den inställd på grund av The Martin Luther King Day och veckan innan hade vi den första informationslektionen. Idag blir det matlagning för första gången och det ska bli riktigt roligt att laga mat igen!