Krispy Kreme Challenge

Idag deltog vi i Krispy Kreme Challenge som anordnades i Raleigh. Det är ett 5 miles långt lopp som bara finns här i North Carolina då det var några studenter på NC State University som kom på idéen. Pengarna som kommer in går till UNC Children's Hospital. Så bra! Loppets slogan är: 2400 calories, 12 doughnuts, 5 miles, 1 hour. Om man antar den riktiga utmaningen så ska man alltså springa 5 miles på max en timme och i mitten av loppet äta 12 stycken doughnuts. Så typiskt amerikanerna att komma på något sådant. Ett lopp som innefattar ett dussin glazade doughnuts, haha. Vi valde dock (precis som de flesta andra) att genomföra loppet men stanna upp i mitten, äta ett par doughnuts och sen ta med resten hem. 
 
Jag och Tessa körde dit tidigt imorse då starten var 8.30. När vi kom till startområdet mötte vi upp Simone och några andra personer. Den au pair organisation som Simone är med i hade detta lopp som sitt clustermeeting och jag och Tessa hängde på. Vi hann stå där och prata innan det blev dags för start. Jag sprang med Tessa hela vägen då vi höll samma tempo. Ingen av oss älskar löpning särskilt mycket så vi varvade löpning och powerwalking. Gatorna var avspärrade så vi sprang på olika bilvägar. Det var verkligen en härlig stämning då det var väldigt många som deltog och massor av människor som hade roliga kostymer på sig som man kunde kolla på medan man sprang.
 
Tillslut såg vi den stora Krispy Kreme skylten där framme och sprang då förbi och fick varsin box med doughnuts. Det var massor av människor som stannade och tog en paus där och så gjorde även vi. Jag och Tessa letade upp Simone, Catherine och Maariin och satt sen i gräset med dem för att öppna våra lådor. Det var helt klart en speciell känsla att få en låda med 12 stycken doughnuts som man har helt för sig själv. Hur ofta händer det? Jag åt tre stycken och tog sen med mig resten. 
 
När vi kände oss nöjda tog vi med oss våra boxar och sprang vidare tillbaka mot målet. Nu sprang Simone med oss och vi varvade även nu löpning och powerwalking. Sista biten sprang vi in över mållinjen. Va roligt det var att delta i detta lopp! Krispy Kreme's doughnuts är så goda, det känns bra att ha varit med och bidragit med pengar till UNC Children's Hospital och det var kul att göra något sådant här här i USA. Amerikanerna kommer på så många udda men roliga saker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sarah:

Jobbigt o springa o äta donuts :P

Kommentera här: