Boston och Philadelphia, Februari 2016

Nu har det gått några veckor sedan min och Tessa's långweekend i Boston och Philadelphia. Det var så roligt att äntligen få resa med Tessa som är en av mina bästa kompisar här och kul att få resa till två nya städer och stater. Vi startade helgen i Boston. På fredagen insåg vi att vi skulle få problem med försenade flyg men efter att ha pratat med en hjälpsam kvinna på flygbolaget som hjälpte till att boka om oss till ett tidigare flyg blev allt bra tillslut. Allt slutade med att vi fick flyga till New York för att sen flyga vidare till Boston. Allt blev väldigt bra då vi kom fram tidigare än vad vi skulle ha gjort först. Vi landade i Boston, tog oss till vårt hostel och hann sen äta innan vi gick och sov.
 
Under vår natt i Boston bodde vi på HI Hostel. Absolut ett av de bästa HI som jag har bott på här i USA! Lobbyn var jättemysig med en öppen spis, rummen och badrummen var fräsha, sängarna var riktigt sköna och det ingick frukost. På lördagsmorgonen vaknade vi och gjorde oss klara innan vi gick för att äta frukost. Alla hostel har ju inte frukost som ingår så det var skönt att de hade det här. Gott var det också! 
 
 

 
När vi var klara checkade ut och lämnade våra väskor där innan vi gick ut för vår dag i Boston. Vi började med att gå till Public Garden och sen gick vi till Massachusets State House. Det var härligt att se den snö som fanns där och att den lilla sjön i parken var frusen så att folk kunde åka skridskor där. En riktig vinterstad till skillnad mot här där jag bor. Solen var framme vilket var härligt men dock var det iskallt. Haha, en del här tyckte vi var galna som ville resa norrut i februari men som dem nordeuropéer vi är klarade vi av det rätt så bra ändå. Men iskallt var det! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi valde sen att åka ut till Cambridge där Harvard University ligger. Harvard känns ju verkligen som universitetet med stort U och det har verkligen varit något jag vill hinna se under min tid här i USA. Cambridge var jättemysigt, helt klart en av mina favoriter av platserna vi besökte i Boston. Vi promenerade omkring i universitetsområdet och pratade om att de flesta vi mötte såg otroligt smarta ut, haha. Dock var Harvard inte riktigt som jag hade förväntat mig men det var roligt att se universitetet som många pratar om.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter någon timme ute i Cambridge åkte vi tillbaka till centrala Boston där vi gick för att se The Old State House, The Freedom Trail, Faneuil Hall och några andra sista saker som vi ville hinna se. Vid det här laget sken inte solen längre och det hade blivit rätt blåsigt vilket gjorde att det var dubbelt så kallt som på förmiddagen. Det var kul att gå omkring där i Boston men tillslut stod vi knappt ut med kylan längre. Vi såg till att hinna se klart att vi ville se innan vi gick tillbaka till vårt Hostel där vi bänkade oss framför den öppna spisen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen blev det en lång lördagskväll för oss. Vi hade bara en dag i Boston innan vi skulle åka vidare till Philadelphia och vi hade valt att resa dit med buss som avgick från Boston ett på natten. På så sätt kunde vi sova på bussen istället för att boka en till natt på hostel + att vi sparade tid då vi inte behövde resa på dagen. Vi var nöjda över vårt val men det blev en lång väntan. Eftersom att det var så oerhört kallt ute på kvällen på grund av vind kände vi inte alls för att vara utomhus så vi spenderade väldigt många timmar i Hostel-lobbyn. Vi hade ju checkat ut tidigare förmiddagen men kunde ändå vara i lobbyn under lördagskvällen. Där satt vi framför den öppna spisen för att värma oss, vi spelade spel på mobilen, läste tidningar, planerade inför vårt besök i Philadelphia osv. Senare på kvällen gick vi iväg till Panera Bread för att äta middag. Gott med varm mat när det var så kallt utomhus!
  
Bussresan från Boston till Philadelphia var okej. Inte den bästa resan jag har gjort men helt klart okej, och billigare än flyg. Vi åkte först ner till New York där vi skulle byta buss. Så väldigt tidigt på morgonen kom vi fram till en bussterminal mitt på Manhattan där vi fick vänta nästan två timmar innan vi fick kliva på nästa buss som skulle ta oss till Philadelphia. Tur att vi hade lyckats få lite sömn på den första bussen så att väntan på bussterminalen inte var outhärdlig. Nästa bussresa gick väldigt fort då både jag och Tessa sov i princip hela vägen. Jag vaknade av att alla reste sig upp och fick väcka Tessa för att säga att vi var framme. Äntligen! Vi tog en taxi till vårt hostel där vi fick ett jättebra välkomnande.
 
Även under vår natt i Philadelphia bodde vi på HI Hostel. Det var mycket enklare än det i Boston med servicen och bemötandet var så bra. När vi kom fram dit vid nio på morgonen var vi rätt tomma på energi efter en annorlunda natt på en buss. Vi kunde inte checka in förrän på eftermiddagen men vi fick använda ett badrum vid receptionen så att vi kunde duscha och byta om. Så skönt då vi kände oss rätt slitna. På helgdagar bjöd även detta hostel på mjölk och flingor så vi fick även ta av det om vi ville (vilket vi absolut ville då vi inte hade ätit något sen kvällen innan) och så tog de hand om våra väskor. Det var så skönt att få en bra start på morgonen!
 
 
Efter att vi hade duschat och ätit frukost kände vi oss mycket piggare och gick ut för att uppleva lite av Philadelphia medan vi väntade på att kunna checka in. Även här i Philly var det soligt men kallt. Under dagen gick vi genom staden. Vi besökte The Love Park med den obligatoriska LOVE skylten som både finns i Philadelphia och i NYC. Vi promenerade längs Benjamin Franklin Parkway där världens alla flaggor fanns. Vi poserade framför Rocky statyn och gick uppför The Rocky Steps osv. Utsikten från toppen av trapporna vid The Art Museum kom att bli en av mina favoriter med Philadelphia. Jag gillade verkligen det området!
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha varit ute i kylan i fyra timmar promenerade vi tillbaka hela vägen till vårt hostel för att checka in. Rummet vi bodde i var väldigt annorlunda gentemot de dorms jag har har bott i på andra hostel. Här bodde vi ett rum för endast tjejer men skillnaden var att i detta rum fanns det säkert plats för 25 tjejer. Det var ett stort rum med en massa våningsängar och så ett gemensamt badrum. Men jag trivdes verkligen där. Jag och Tessa valde en vångingsäng tillsammans som var lite avskild. Eftersom att energin inte var på topp efter natten på bussen valde vi att stanna inomhus en stund efter timmarna ute i staden vilket var jätteskönt. Jag gick och duschade och sen låg vi i sängarna och åt godis och bara tog det lugnt inför kvällen då vi skulle fira Valentine's Day.
 
 
Det var mysigt att få ha Tessa som min Valentine's Date detta år. Vi valde att äta vår middag på The Cheesecake Factory då det oftast är det själklara valet av restaurang för oss båda, oavsett var i USA vi är. Vi fick vänta en timme på ett bord och var jättehungriga när det äntligen blev dags att beställa. Och vilken god middag det blev! Vi valde att dela på vår favoritpasta som båda två älskar så mycket och så delade vi sen på en Lemon Raspberry Cream Cheesecake till efterrät. Middagen blev perfekt!
  
Det var så skönt att vi fick en extra ledig måndag så att vi hade en extra dag i Philadelphia. På måndagsmorgonen valde vi att sova lite längre så att vi skulle vara lite mer utvilade inför vår andra dag i Philadelphia. Vi gjorde oss i ordning och checkade ut vid elva på förmiddagen innan vi lämnade våra väskor där för att gå ut. Och det var så fint utomhus då det under natten hade snöat och fortfarande gjorde. Riktig pudersnö var det också, inte bara is som det är här i North Carolina på vintern. Jättefint var det och dessutom mycket varmare än de två iskalla dagar vi hade upplevt innan detta.
 
 
Under vår andra dag i Philadelphia besökte vi bland annat Independence Hall och The Liberty Bell. Roligt med lite historia och en del saker kändes extra passande att se just denna måndag då det var Presidents' Day. Förutom utsikten uppifrån The Rocky Steps var The Liberty Bell absolut det jag tyckte var roligast att uppleva i Philadelphia!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
  

 
Tiden gick rätt fort denna måndag och tillslut var det nästan dags för oss att hämta våra väskor för att åka till flygplatsen. Men, det var en sak som vi verkligen ville hinna med att göra innan vi lämnade Philadelphia: Vi ville äta en Philly Cheesesteak. Helt klart ett måste om man besöker Philly! Jag hade länge velat testa det då jag ofta ser det i olika menyer men då det inte hade blivit av tidigare så passade det ju perfekt att äta det för första gången just i Philadelphia. Vi hade sökt efter olika ställen och hittade ett ställe som verkade bra, som dessutom råkade ligga precis vid vårt hostel vilket var passande. Vi gick till Sonny's Famous Steaks och beställde en cheesesteak som vi sen delade på. Och oj vad gott det var!! Jag vet inte om detta ställe gjorde extra goda cheesesteaks eller om det alltid är så här gott. Jag älskade det verkligen! Tur dock att vi delade för när vi gick därifrån var båda jättemätta, och supernöjda. Nu kände vi oss klara med vår weekendresa så nu åkte vi till flygplatsen för att flyga hem till North Carolina.
 


 
Vi hade tur att vårt flyg gick då det var väldigt många inställda och försenade flyg denna kväll. Philadelphia verkar ju absolut kunna klara av snö och vinter bättre än vad de gör här i North Carolina men ibland undrar man ju hur amerikanerna tänker då de reagerar så starkt över några milimeter snö. Efter en rätt lång försening där vi blev stående vid gaten sittandes i planet väldigt länge lyfte vi äntligen och kunde landa i Raleigh efter att de hade fått bort den is som hade varit under helgen. Passande att vi var borta just den helgen så att vi slapp uppleva North Carolinas stress över lite is och istället kunna leva som vanligt i två städer där livet flyter på som vanligt på vintern. Min och Tessa's första egna resa tillsammans blev verkligen så bra och det var så roligt att få uppleva Boston och Philadelphia tillsammans med henne!
 

Kommentera här: